Geçtiğimiz günlerde Bakanlığı ile ilgili toplu temel atma ve sertifika dağıtım törenine katılmak üzere Erfelek ilçesine gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, program ardından geldiği Sinop Valiliğinde Bakanlık kapsamında yapılan proje ve yatırımlar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. 

Bu projelerden bir tanesi olan Batı Karadeniz Gelişim Projesi (BAKGEP) hakkında bilgiler veren Bakan Eroğlu, proje kapsamında Sinop’a büyük yatırımların yapılacağını ifade etti. 

Eroğlu; “Biliyorsunuz hemen hemen her bölge için proje var. En eski kalkınma projesi GAP. Bu proje artık yılan hikayesine dönmüştü biz de bunu 2019 yılında bitirmeye karar verdik. Şimdi biliyorsunuz Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kuruldu. Batı Karadeniz için proje yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Biz de hemen Batı Karadeniz Gelişim Projesi (BAKGEP) adı ile bir proje hazırladık. Sinop’tan Düzce’ye kadar uzanan bu projede 12 milyar 522 milyon TL’lik yatırımı Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak biz yapacağız. Bu projenin bitiş süresi ise 31 Aralık 2019 saat 16.59’dur. Bu proje kapsamında Sinop’a neler yapılacak? Hemen söyleyeyim. 5 adet içme suyu tesisi, 8 adet baraj ve gölet, 7 tane sulama tesisi, 36 adet dere ıslahı olmak üzere 63 adet tesis yapacağız. Ayrıca, çok sayıda erozyon kontrol, mera ıslahı, ağaçlandırma ve kestane ormanlarının kurulması gibi çalışmalar yapılacak. Yan, toplamda 765 bin 915 dekar alanda çalışma yapacağız. Bunların büyük bir kısmı gelir getirici orman olmak üzere 50 milyon adet fidan toprakla buluşturulmuş olacak. Kestane balı deyince akla Erfelek gelecek, Sinop gelecek. Ayrıca 2 adet şehir ormanı tesis edilecek. Hanımlarımız talep etti 13 adet mesire alanı açacağız. Ayrıca, 108 köye gelir getirici orman oluşturacağız. Ayrıca 250 km yol kenarı ağaçlandırma çalışması yapacağız. Vatandaşlarımız Sinop’a gelirken yeşil yollar arasından geçecek. Yine ORKÖY’le 4 bin 539 aileye 23 milyon TL destek vereceğiz” dedi. 
Editör: Vitrin Haber