İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında “Sağlık için hepimiz için” mottosuyla Sinop’ta Covid-19 denetimleri gerçekleştirildi.

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu ve Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel tarafından, Sakarya Caddesi üzerinde yapılan denetimlerde esnaf ve vatandaşlara temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması yönünde uyarılarda bulunuldu.

HERKESİ BİRLİKTE MÜCADELEYE DAVET EDİYORUZ
Yapılan denetimler sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Erol Karaömeroğlu, Tüm Sinopluları koronavirüse karşı birlikte mücadele etmeye davet etti. Karaömeroğlu; “Bu mücadele ancak birlikte kazanılabilir. Maske ile mesafe ve hijyen ile kazanılabilir. Vakalarımız düşüyor. Vaka sayılarımız azalmaya devam ettiği müddetçe her şey daha güzel olacak. Ekonomi için toplum için hepimiz için daha iyi olacak. Onun için herkesi birlikte mücadeleye davet ediyoruz. Şu anda iyi gidiyoruz” dedi.

MİSAFİRLİKLERE GİTMEYELİM
Yaklaşan kış ayları nedeniyle misafirliklerin artabileceğinin üzerinde duran Vali Erol Karaömeroğlu, vatandaşlara bu konuda hassasiyet göstererek misafirliklere gitmemeleri uyasında bulundu. Karaömeroğlu; “Özellikle kış geliyor, evlerde akşam oturmaları artabilir. Lütfen bu misafirliğe gitmelere dikkat edelim. Akşam oturmalarına karşı duyarlı olalım. Mesafeye, hijyene ve maskeye dikkat edelim. Mümkün olduğunca ziyaretlerimizi erteleyelim ve bu mücadeleyi hep birlikte kazanalım" diye konuştu.


 

Editör: Vitrin Haber