Hazırlıklarına iki ay öncesinden başlanan ve 15 Temmuz şehitlerinin ruhları anısına vurgusuyla yürütülen etkinlik için, Kurum Müdürü Özer Duman'ın imzasıyla her personelin adına özel mektuplar gönderildi. Milli birlik ve beraberliğe gösterilen hassasiyetin somut bir ölçüsü olarak değerlendirilen etkinlik için tüm personele özel davetiyelerle çağrı yapıldı. 

Sinop Ceza İnfaz Kurumları Cumhuriyet Savcısı Yücel Ertaş, Kurum Müdürü Özer Duman, Kurum II.Müdürleri, Kızılay Sinop Yönetim Kurulu, Kızılay sağlık ekibi ve yaklaşık 100 personelin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, gösterilen yoğun ilgi nedeniyle takdir topladı. 

Kampanyada ilk kan bağışında bulunan Kurum Müdürü Özer Duman, Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirtti. Duman; “Kurum olarak ev sahipliğini yaptığımız bu etkinlik nedeniyle, çalışmalarını son derece değerli bulduğum Türk Kızılay’ına teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin ana temasını; 15 Temmuz Şehitlerimizin Ruhları Anısı olarak belirledik. Milli birlik ve beraberliğimize olan hassasiyetimizin somut bir göstergesi olarak bilinmesini istedik. Çünkü insan hayatına verilen değerin temel çıkış noktası öncelikle birlik ve beraberlik ruhumuzdur. 
Cezaevi personeli olarak her fırsatta bu birlik duygusunu vurgulayan etkinliklerde tek vücut oluyoruz. Sağ olsunlar, nöbet izninde ya da istirahatte olan personelimiz dahi kampanyaya katılım göstererek bizi gururlandırdı. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Amacımız yalnızca kan bağışı yaparak katkı sağlamak değil, Ceza İnfaz Kurumlarının kamuoyu üzerindeki etkileriyle, kan bağışı konusunda farkındalığın arttırılmasına sağlamak ve diğer kurumlar içinde teşvik unsuru olmak gayretindeyiz. Karşımıza çıkan her fırsatta, çalışmalarımızla katkı sunmaya devam edeceğiz' dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber