Sinop'ta bir grup yardımseverin hazırladığı, oyuncak, ayakkabı ve giyim malzemelerinden oluşan yardım malzemeleri, kilometrelerce uzaklıktaki bir köy okulunda okuyan öğrencilerin yüzünü güldürdü. 

Sinop İl Telekom Müdürü Baki Günay ile kurumda çalışan bazı mesai arkadaşlarının, kendi imkanlarıyla bir araya getirdikleri oyuncak, ayakkabı ve çeşitli kıyafetlerden oluşan yardım malzemeleri, Durağan ilçesine bağlı Yemişen köyünde okuyan yaklaşık 20 öğrenciye dağıtıldı. İl Telekom İl Müdürü Baki Günay tarafından dağıtımı yapılan oyuncakları ve kıyafetleri alan öğrencilerin sevinçleri gözlerinden okundu. Öğrenciler özellikle aldıkları oyuncaklar için büyük sevinç yaşadı. Kendi aralarında uygulamayı her yıl geleneksel hale getirdiklerini belirten Baki Günay, her yıl uzak bir köy okulunda ki öğrencileri sevindirdiklerini söyledi.

Haydi bir oyuncakta siz götürün
İl Telekom Müdürlüğü çalışanlarınca geçen yıllarda da yine Durağan ilçesine bağlı Hacımahmutlu ve Sarıkadı köylerinde ki öğrencilere çeşitli yardımlarda bulunulmuştu. Ayrıca denizi görmeyen öğrenciler Sinop'a getirilerek, ilk kez denizi görmüşlerdi. 

Oldukça zor şartlarda köy okullarında öğrenim gören öğrencilerin bir çok ihtiyacı var. Köy okullarındaki minikler yardımseverleri bekliyor.    

Editör: Vitrin Haber