1 ayın sultanı Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, Mamaklıların keyifli vakit geçirmesini sağlayan Mamak Belediyesi, hemşehri derneklerinin düzenlediği Ramazan eğlencelerinin sonuncusunu Sinop Boyabatlılar Derneği’nin düzenlediği 1500 kişilik iftar yemeği ve Ramazan eğlencesiyle tamamladı. 

İftar yemeğinin ardından vatandaşları selamlayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, iftar programlarının, il derneklerin hemşerilerini bir araya getirmesi adına önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Ülkemizin en güzel birlik ve beraberlik mesajını bir ay boyunca Mamak’tan verdik” dedi.

Yoğun bir program hazırlayarak hemşehrilerinin keyifli vakit geçirmesini sağlayan Sinop Boyabatlılar Derneği önce hemşerileriyle 1500 kişilik iftar sofrasında buluştu. Ardından hazırladıkları Ramazan eğlenceleriyle hemşeri derneklerinin düzenlediği gecelerin finalini gerçekleştirdi. İftara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Üyesi Eşref Karaçör, Sinop Boyabatlılar Derneği Başkanı Süleyman Aşcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.Hemşerilerine doyulmaz Ramazan akşamı yaşatan Boyabatlılar Derneği’nin düzenlediği gece Ahmet Şimşek’in seslendirdiği tasavvuf konseriyle başladı. Ardından davul zurna ekibi büyük alkış aldı. Gösterinin ardından Kırıkkaleli mahalli sanatçı Galip Kılıçer ‘in sahne aldığı gecede Boyabatlılar unutamayacakları bir akşam yaşadı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül bir ay boyunca Ramazan ayının ruhuna uygun olarak bir program hazırladıklarını belirterek şu şekilde konuştu. “Amacımız birlik ve beraberliğimizin mayası olan kardeşlik duygusunu pekiştirmek, hemşehrileri böyle güzel bir mekânda buluşturmaktı. Bugün burada bu hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. Ankara’nın her bölgesinden gelen ziyaretçilerimiz hemşehriler bu mekânda buluştu. Ramazan coşkusunu hep birlikte yaşadık. Ülkemizin en güzel birlik ve beraberlik mesajını bir ay boyunca Mamak’tan verdik. Önemli olan sosyal projelerle insanımızın birliğini ve beraberliğini tesis etmektir. Bu nedenle sosyal projeleri son derece önemsiyorum. Sosyal projelerimize daha da ağırlık vereceğiz” dedi. 

Program sonunda Boyabatlılar Derneği Başkanı Süleyman Aşcı da Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e teşekkür plaketi takdim etti.

İHA

Editör: Vitrin Haber