Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurhan Öztürk, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Esra Bozkurt Altan ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinin gözetiminde Boyabat’tan gelen minik öğrenciler, bilim ve sanata yönelik aktiviteler gerçekleştirdiler.

Programda öğrencilerin bilim ve sanata yönelik ilgilerini geliştirmek amacıyla yapılan “Kimyanın Eğlenceli ve Tehlikeli Yanları" etkinliğinde birbirinden farklı deneyler gerçekleştirilirken, "Meraklı Bilimciler Canlıları İnceliyor" etkinliğinde ise öğrencilerin canlılar hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı.

Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ceren Demiralp gözetiminde gerçekleştirilen "Ebru sanatı" etkinliğinde ise her öğrenciye kendilerinin yaptıkları ebru hediye edildi. 
"Müzik Aleti Çalıyorum" etkinliğinde ise öğrenciler, farklı müzik aletleri çalma ve ritim tutma deneyimi yaşayarak eğlenceli vakit geçirdi.

Boyabat Abdurrahman Güneş İlkokulu öğretmenleri, etkinliklerden büyük keyif aldıklarını ifade ederek, Sinop Üniversitesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.
Editör: Vitrin Haber