Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) ve Sinop Dernekler Federasyonu’nun (SİNDEF) ev sahipliğinde, bu yıl 6.’sı gerçekleştirilecek olan Sinop tanıtım günleri 1 Kasım Cuma günü İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak. 

Sinop ve ilçelerindeki tarihi ve kültürel mirasları yaşatan özel tasarımların ziyaretçilerin beğenisine sunulacağı etkinlikte Sinop'tan gelen işletmeler İstanbul'da yaşayan hemşehrilerini, hazırladıkları birbirinden güzel ürünlerle buluşturacak.  
1-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Sinop tanıtım günlerine katılacak olan Boyabat ilçesinde son hazırlıklar da tamamlandı. 

Yoğum tempo içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İstanbul’da ilçelerini ve Sinop’u en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi. Çakıcı; “Değerli kurumlar STK'lar ve esnaflarımız ile birlikte Boyabat'ı daha ileriye taşımak için tempolu bir süreci geride bıraktık. Tarihi ve doğal güzelliklerimizi, eşsiz lezzetlerle dolu mutfağımızı tanıtmak için etkinlik alanındaki yerimizi alacağız” dedi.

Bir video ile hemşehrilerine çağrıda bulunan Başkan Çakıcı; "Değerli hemşehrilerim, 31 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da Yenikapı'da yapılacak olan Karadeniz’in incisi Sinop Tanıtım Günlerine bütün hemşehrilerimi ve bütün İstanbulluları bekliyorum. Ayrıca Sinop'umuzun en büyük ilçesi, tarih ve kültür şehri olan Boyabat standımıza bütün hemşehrilerimizi özellikle bekliyorum" şeklinde konuştu.

 

Editör: Vitrin Haber