Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, beraberindeki Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Şentürk, Halkla İlişkiler ve Dış ilişkiler Şube Müdürü Turan Küçük, Silvikültür Şube Müdürü  Ahmet Nezir, Orman İşletme Müdürü Faruk Karbuzoğlu  ve İşletme Şefleri ile birlikte Türkeli Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu burada 2020 yılında 301 ha Kayın Tabii Gençleştirme yaparak Kayın gençleştirmede Kastamonu Şampiyonu olan Türkeli Orman İşletme Müdürlüğü ekibiyle Gençleştirme sahalarına tohum ekimi yaptı. 

Türkeli Zindan ormanlarında Ak meşe, Sarıçam ve Kayın karışımı ormanlarda meşeyi yaşatmak ve geliştirmek için müdahale stratejisinin de değerlendirildiği ziyarette Zindan Şefliği  10 nolu Tabii Tensil bölmesinde 32,5 Ha alanda KnMd2 meşceresinde 2020 yılının Ağustos ayında başlanılan ve toprak işlemesi tamamlanan sahasında Tohum ekimi gerçekleştirildi. Ziyarette ayrıca 2021 yılında Hazırlama kesimi yapılacak sahalarda yapılacak işlemler eğitim ve fikir alışverişi şeklinde İşletme Şeflerinin katılımlarıyla kararlaştırıldı. 

Orman İçi binalarda yapılan büyük onarımlarda yapılan çalışmaları da yerinde inceleyen Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu Türkeli İşletme Müdürü ve Ekibine 2020 yılı içerisindeki başarıları için tebrik ederek böyle kaliteli bir ekibin 2021 yılında da ülkemize ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne katkısının büyük olacağına belirti.



 

Editör: Vitrin Haber