İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olan Sinoplu polis memuru Hakan Tanrıkulu ve Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Berkay Akbaş, binlerce Sinoplunun katılımıyla düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandılar. Hain terör saldırısı sonrasında tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da teröre lanet yağdı. Teröre bir tepki de Sinoplu bisikletçi gençlerden geldi. Sinop Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Aytaç ve 2 arkadaşı Aşıklar caddesinden başlayarak Sinop’un zirvesine Teröre Lanet için pedal çevirdiler.

ZİRVEDE TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR
Yaklaşık bir buçuk saat süren yolculuklarının ardından ada başı mevkisine ulaşan bisikletçiler, burada Türk bayrağı açarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Sinop Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Aytaç, Türk’ün birliğini, beraberliğini ve bölünmezliğini haykırmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Aytaç; “Teröre lanet yağdırmak için, Sinop’un uykuya daldığı saatlerde ada başına pedal çevirdik ve zirve şanlı bayrağımız açarak tepkimizi dile getirdik. Sinop’ta uzun zamandır aktif olarak bisiklet sporuyla ilgileniyoruz, bizleri caddelerde sokaklarda görenler bilir. İstanbul’da yaşanan hain terör saldırısından çok etkilendik ve kinimizi öfkemizi dile getirmek istedik. Bunu dile getirmek için en çok yaptığımız işi yani bisiklet sporunu konuşturmak istedik. Aşıklar caddesinden Osman Akkaya ve Selim Okur kardeşlerimizle birlikte saat 24:00 da yola çıktık ve 01:45 de Sinop’un zirvesine yani ada başına ulaşarak Şanlı Türk Bayrağımızı açarak hain saldırılar yapan terörü lanetledik. Terörün her türlüsüne lanet olsun. Allah cennet vatanımızı bölmeye çalışanları kahreylesin, bu hainleri bizleri yıldıramayacak bizleri bu yaptıkları hain tuzaklarla korkutamayacak” dedi.
Teröre ve destekçilerine lanet yağdıran Sinop Bisiklet sporcuları tüm şehitlere rahmet ailelerine ve yakınlarına bağ sağlığı diledi.
Editör: Vitrin Haber