Sinop Merkez Uzungürgen köyünde geleneksel “Birlik-Beraberlik ve Kardeşlik İftarı” düzenlendi.

Sinop Merkez Uzungürgen Camii İmam-Hatibi Ekrem Ünal öncülüğünde hayırsever vatandaşların desteği ile Uzungürgen Köyü Camii bahçesinde geleneksel "Birlik-Beraberlik ve Kardeşlik İftarı" düzenlendi.

Cami avlusunda bu yıl ikincisi düzenlenen iftar yemeğine Sinop Vali yardımcısı Mehmet Yüzer, Sinop İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Uzungürgen Köyü Muhtarı Ferhat Demirol, Yaz Kur’an Kursunda ki öğrenciler, görevli İmam-Hatipler ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.
İftar organizasyonunda konuşan İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu İl Müftülüğü olarak, organize edilen bu türlü iftar yemeklerini önemsediklerini ve katılmaya çalıştıklarını belirterek Ramazan ayında birlik ve beraberliğin nedenli önemli olduğuna değindi. Organizasyona öncülük eden Uzungürgen Camii İmam-Hatibi Ekrem Ünal’a da teşekkür eden Tavlaşoğlu, “Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde düzenlenen iftar yemeğinin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, bu güzel organizasyonun uzun yıllar devam etmesini diliyorum” dedi.
400 kişiye ikram edilen iftar yemeğinin, köy halkı tarafından son derece takdir edildiği ve önümüzde ki yıllarda da devam etmesini istedikleri öğrenildi.
 
Editör: Vitrin Haber