Pandemi tedbirlerine uygun olarak Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Vekaleten Kurban Kesim Organizasyonu tanıtım toplantısı okunan İstiklal Marşı'nın akabinde Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ev sahibi sıfatıyla toplantıya katılanlara "Hoş Geldiniz" diyen Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney  "Cenabı Hak Vekaleten Kurban Kesim organizasyonu toplantımızı başarılı çalışmalara ve hayırlara vesile kılsın" dedi.

"Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı organizasyonuyla gerçekleşen "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu"nun, İslam coğrafyasındaki mazlumların umudu olduğu ve bu konuda insanları doğru bilgilendirilmelerin önemine binaen bu toplantıları gerçekleştiriyoruz" diyen Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin sözlerine şöyle devam etti; "Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla mazlum ve muhtaç insanların yüzünü güldürmek ve bir nebze de olsa onların da bayramı yaşamalarına katkıda bulunmak için yardım sever halkımızın kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflemektedir. Her yıl yurt içinde ve yurt dışında artarak devam eden Vekâlet Yoluyla Kurban Kesimi yeryüzündeki bütün mazlumların umudu olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız; her zaman dünyanın her yerinde bulunan insanlara dil, din, ırk, mezhep, meşrep, farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmıştır ve uzatmaya da devam edecektir. Türkiye Diyanet Vakfının her tarafa ulaşabilmesi için bizlerin de elini taşın altına koyarak bu hizmetleri daha ileriye götürebilmek için Türkiye Diyanet Vakfımıza bağışlarımızla destek olmamız gerekmektedir.

Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız gerek İl ve İlçe Müftülüklerimize gelerek şahsen bağışta bulunabileceği gibi her ilimizin değişik noktalarına kurulacak bağış noktalarına da giderek, Cami Görevlilerimize müracaat ederek ve Türkiye Diyanet Vakfımızın sitesindenonline bağışta bulunabilirler. 

Bu yıl da dünyanın 149 ülkesi 125 bölgesinde kesilecek olan Vekalet yoluyla kesilecek Kurban bedelleri yurt içi 1125 TL, yurt dışı 925 TL’dir" dedi.
Program sonunda Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney tarafından Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin'e Sinop' a özgü kotra hediyesini akabinde program sona erdi. 
Vekâlet yoluyla Kurban kesim organizasyonu tanıtım toplantısına İl Müftü Yardımcıları, ilçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler ve din görevlileri katıldı.

 

Editör: Vitrin Haber