Tüm engelli çalışanlara yönelik kapsayıcı ve destekleyici bir ortam sağlamak için mobilya endüstrisinde kullanılabilen bir çevrimiçi platform olan SupportAbility hayata geçirildi.

İngiltere, İspanya, Portekiz ve Türkiye'den ortak kuruluşlar, ilgilenen kişilerin başlangıçta misafir olarak giriş yapabilecekleri ve http://bit.ly/supportAbility_e-course linkinden erişilebilecek bir çevrimiçi öğrenme platform oluşturmak için birlikte çalıştı. Kapsamlı araştırmalar yoluyla, platform hem fiziksel hem de sosyal olarak nasıl kapsayıcı bir ortam aratılacağına dair bilgiler içermekte.
SupportAbility kursu, Kasım 2018 - Şubat 2019 tarihleri arasında İspanyol ve İngiliz öğrencilerin bir araya geldiği bir öğrenme etkinliğinde Beeston, Nottingham'daki WEBS Eğitim Merkezinde pilot olarak uygulandı. Kurs, öğrencilerin engelli kişilerin karşılaştığı sorunları anlamalarına yardım eden bir haftalık kurs ve ardından çevrimiçi bir eğitimden oluşuyordu. Program, dönütlerin çoğunlukla olumlu olduğu bir geribildirim haftasıyla sona erdi ve nasıl başarılı bir danışman olunulacağının bilgisi ve farkındalığı ile donanmış olan öğrenciler engellilerin ihtiyaçlarına yönelik artık daha duyarlı olduklarını belirttiler.

Söz konusu site ayrıca mobilya endüstrisindeki idareciler, yöneticiler tarafından da kulllanılabilir: Bir proje çıktısı olan Engellilerin istihdamını destekleyen kaynak veritabanına şu adresten ulaşılabilir: http://www.supportability.eu/intellectual-two-supportability-output-reports/.
Engellilerin istihdamını destekleyen kullanım kılavuzu ve very havuzuna ise şuradan ulaşılabilir: http://www.supportability.eu/intellectual-output-3-completed/
Bu proje ve projenin mobilya endüstrisine nasıl katkı yapacağı veya ücretsiz çevrimiçi bir kursa nasıl katılınacağı hakkında daha fazla bilgi için www.supportability.eu adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Editör: Vitrin Haber