“Benim Kulübüm Yeşilay” projesi için Sinop İstiklal İlkokulu ve TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu pilot okullar olarak belirlendi. Projedeki etkinlikler İlkokul üçüncü ve dördüncü sınıflar ile Ortaokullarda 7.Sınıflara yönelik olarak Sinop Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü üyesi Gönüllüler ile birlikte düzenleniyor. 

Okullarda Yeşilay kulüplerini kurmak var olanlarını da canlandırmak amacıyla öğrencilere bağımlılıktan korunmaya yönelik eğitim verilmesi ile kendi okullarında Yeşilay kulübünü kurmaları için gerekli desteklerin sağlanmasını hedeflediklerini belirten Yeşilay Sinop Şube Başkanı Erkal Boz proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Benim kulübüm Yeşilay Projesi kapsamında yapılan çalışmayla öğrencilerin hem eğlenmesi hem de bağımlılıklara karşı kendi yaş guruplarına uygun olarak onları bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Projeye verdikleri desteklerden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız başta olmak üzere tüm İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Proje kapsamında ortaokul öğrencileri ekip çalışmalarıyla afiş tasarımı,  resim ve karikatür yapılması, gruplar halinde yapbozlar ile çalışılması ve Tütün dumanı maruziyetine dikkat çekmek için temiz akciğer etkinliği gibi faaliyetler yapılıyor. İlkokullarda ise benim şeklini çiz sebzeler meyveler ve mevsimler çalışmaları ile çocukların sağlıklı Hayat konusunda bilinçlendirmeleri yoluna gidiliyor. Etkinliklerin sonunda tüm öğrencilere katılım belgesi veriliyor.

Editör: Vitrin Haber