Sinop Valiliği Toplantı Salonunda protokol imzaları yapılan ve Vali Dr. Ahmet Cengiz, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt ve hayırsever işadamı Şükrü Güneş ile bazı davetli ve basın mensuplarının katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, “Boyabat’lı hayırsever işadamımız Şükrü Güneş Bey, memleketinden alın teriyle kazandığı gelirinden bir kısmını yine bu memleketin çocukları için harcayarak okul yaptıracak. Yaptıracağı okul 18 derslikli olacak ve yaklaşık maliyeti 1 milyon 154 bin liraya mal olacak. Boyabat İlçe Merkezi’nde yaptırılacak olan bu okula Şükrü Güneş Bey’in genç yaşta vefat eden oğlu rahmetli Abdurrahman Güneş’in adı verilecek. Arsası Kamu arsası olan okulun yapımına 10 Eylül 2013 tarihinde başlanacak. İnşallah, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılının ikinci yarısına hazır olur. Herşey para demek değil. Bu fani dünyada gök kubbede bir hoş seda bırakabilmek çok önemli. İnsanların geride bıraktıkları eserlerle anılması ve saygı duyulması çok değerli. O nedenle, Şükrü Güneş Bey’e bu örnek davranışından dolayı çok teşekkür ediyorum ve bu tür hayır işlerinin daha da çoğalmasını diliyorum” dedi.

Ayrıca Cengiz, “Bu teşebbüsün bu yatırımın örnek olmasını diliyorum hem diğer Boyabatlı mali durumu iyi vatandaşlarımıza hem de Sinop’lu hemşehirlilerimize özellikle örnek olması dileğim ve temennimdir. Benim görev yaptığım süre içerisinde bu yatırım halk katkısı ya da hayırsever katkısıyla yapılacak en büyük yatırım olacak. Bu anlamda diyebilirim ki bu benim dönemimim rekor bağışı rekor vatandaş katkısıyla yapılan bir Kamu Hizmeti olacak” diye belirtti.

 Törende protokolü imzalayan Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir ve Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt da yaptıkları konuşmalarda hayırsever işadamı Şükrü Güneş’e teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar dilediler ve bu tür yataırımların diğer Sinop’lu hemşehirlilere örnek olmasını dilediler.

Haber: Fatma Özen

Editör: Vitrin Haber