Sinop Belediye Başkanlığı tarafından Sabahattin Ali Kültür Merkezinde Belediye Başkanı Barış Ayhan, Başkan Yardımcıları Bülent Oktay, Hüseyin Minoğlu, Önder Serdar Öztürk ve ilgili daire müdürlerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda 13 mahalle muhtarının sorun istek ve şikayetlerini dinleyerek çözüme kavuşturacak.

MUHTARLAR EN ÖNEMLİ YARDIMCILARIMIZ
Belediyelerin bir kente hizmet ederken en önemli yardımcı unsurlardan birinin muhtarlar olduğunu söyleyen Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan; “Muhtarlarımız kendi mahallelerindeki sorunları en yakından bilen kişiler. Bu anlamda bizde muhtarlarımızla mahallerimizin ene dar sokağına kadar, en kör noktasına kadar en sağlıklı biçimde hizmet götürmek. Sadece biz değil Türkiye’deki bütün belediyeler bu işi muhtarla birlikte yapıyor ve muhtarlarla birlikte çalışıyorlar. Bizde zaman zaman muhtarlarımızla toplu halde bir araya geliyoruz, toplantılar yapıyoruz sorunları çözüyoruz. Bundan 15-20 gün önce muhtarlarımızla bir öğlen yemeğinde buluştuk. Sohbet ettik mahallelerdeki sorunlarını dinledik. Orada ben bir şey fark ettim ki bütün muhtarlarımızı bir araya getirerek hep birlikte konuştuğumuzda zaman zaman bazı önemli sorunlardan uzaklaştığımızı, zamanı efektif kullanamadığımızı, çok etkili bir çalışma olmadığını daha ziyade bir sohbet toplantısına dönüştüğünü gördüm” dedi.

MUHTARLARIMIZLA BİRE BİR GÖRÜŞECEĞİZ
Sinop Belediyesi olarak Başkan Yardımcıları ve muhtarlarla bire bir ilişki içinde oldukları daire amirleriyle birlikte özel toplantılar yapmaya karar verdiklerini aktaran Barış Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü; “Perşembe ve Cuma günü iki gün sürecek şekilde sabah saat 10:00’dan akşam saatlerine kadar Başkan Yardımcılarımız, daire müdürlerimiz ile her bir saat başında bir muhtarımızla bir araya geleceğiz. Gizay Konukçu Ada Mahallesi Muhtarımız şehrimizin en genç ve yakışıklı muhtarı olduğu için ondan başladık. Şimdi bir saat boyuncu sayın muhtarımı hep birlikte dinleyeceğiz. Ada Mahallesinin sorunlarını masaya yatıracağız ve bir takvime bağlayarak çözüm üreteceğiz”. 

SORUNLARI BİR AN ÖNCE ÇÖZECEĞİZ
Sinop Merkezde 13 Mahalle muhtarıyla iki gün boyunca görüşerek mahallelerdeki sorunların çözümü noktasında bir an önce eyleme geçeceklerini vurgulayan Ayhan; “Bugün altı muhtarımızı dinleyeceğiz. Yarında yedi muhtarımızı dinleyeceğiz. Her biri bir saat boyunca mahallesinin sorununu anlatacak. Bizde sorunların çözümü ile ilgili burada istişarede bulanacağız ve biran önce eyleme geçeceğiz.
İki günlük bu çalışmanın neticesinde de muhtarlarımızla birlikte toplu bir akşam yemeği yiyerek orada da bu toplantı neticesinde alınan notlar ve yapılacak işlerle ilgili takvimi arkadaşlarımızla birlikte belirleyeceğiz. Bu yemekli toplantıda bunu bir takvime bağlamış olacağız. Muhtarlarımız sorunların hangi sıraya göre çözüme kavuşacağını bilecekler. Bu şekilde bir çalışma yürüteceğiz. Ben başarılı olacağına inanıyorum. Daha sonrasında toplantının ikinci ayağı da olacak. 15-20 gün sonra sorunların çözümü noktasında artık mahallelerde toplantı yapacağız. Toplu halde tüm Sinop halkını davet edeceğimiz halk günü toplantısı öncesinde her mahallede bir kahvehanede bir salonda muhtarımızla birlikte o mahallenin sakinleri ile bir araya geleceğiz. Kısa süre içerisinde mahallelerimizin sorunlarını çözmüş olacağız” diye konuştu.

PANDEMİ İŞLERİMİZİ SEKTEYE UĞRATTI
Seçildikleri günden bugüne kadar geçen üç buçuk yılık bir sürede pandemi nedeniyle tüm belediyeler ve muhtarlıkların zamanı çok efektif kullanamadığını hatırlatan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan sözlerine şöyle devam etti; “ Pandemi boyunca sokağa çıkma yasağı olan saatlerde dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını gidermek adına daha sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdik. 
Kentimizin kendi spesifik sorunundan biri de imar sorunuydu. Biliyorsunuz imar bir ilin şah damarıdır diyebiliriz. Biz üç yılda iki imar planı yaptık. En nihayetinde bir imar planına kavuştuk. Doğal olarak o da bizim öncelikli sorunumuzdu, şimdi o sorunu çözdük. Şimdi kentin imarıyla ilgili işlerimizi seçime kadar olan bu 20 aylık süreyi sanki 40 - 60 ayda yapılacak işleri 20 aya sığdıracak şekilde çok aktif seri bir şekilde çalışma yapacağız. Burada da muhtarlarımız bize destek sunacaklar. Doğru yere doğru hizmeti getirmek adına onlarla işbirliği içerisinde olacağız. Ben bu anlamda muhtarlarımıza bu etkin çalışma içinde yer aldıkları için çok teşekkür ediyorum”.         

Editör: Vitrin Haber