Sinop Belediye Meclisi Kasım Ayı 1. Oturumu gerçekleştirildi. Belediye çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesini 30 Ekim tarihinde İzmir’de yaşanan deprem felaketi oluşturdu. 

Bölgede yaşayan ve depremden zarar gören vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılması için gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirten meclis üyeleri ortak imzalı bir deklarasyon yayımlayarak, İzmir’e destek mesajı verdi. Belediye Başkanı Barış Ayhan tarafından okunan ortak deklarasyonda, ihtiyaç duyulduğunda Sinop Belediyesi'nin tüm imkanlarıyla İzmir’de yürütülen çalışmalara katılmaya hazır olunduğuna vurgu yapıldı. Deklarasyonda ayrıca şu ifadelere yer verildi; “30 Ekim 2020 tarihinde İzmir Seferihisar açıklarında 6.6 şiddetinde meydana gelen deprem, tüm Türkiye ile bizleri de derinden yaraladı. Çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, enkaz altında bir cana daha ulaşma adına ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bir kısmı yoğun bakımda olmak üzere çok sayıda yaralı yurttaşımızın tedavisi devam ediyor.   

Ülkemizin jeolojik konumuna paralel deprem bizim ülke gerçeğimiz; Gölcük'te, Van'da, Elazığ'da şimdi de İzmir'de yaşadığımız bu büyük afeti yine el ele vererek birlikte atlatacağız. Depremin ilk anından itibaren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç SOYER başta olmak üzere arkadaşlarımızla irtibat halindeyiz. İhtiyaç duyulduğunda Sinop Belediyesi'nin tüm imkanlarıyla İzmir’de çalışmalara katılmaya hazırız. 

Belediye Meclis Üyelerimizle, tüm Belediye ekibimizle, yardımsever yüce gönüllü Sinop halkıyla İzmir'in yanındayız. Biz birlikte çok güçlüyüz, yaraları hep birlikte saracağız.” 

Editör: Vitrin Haber