Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından basketbol aday hakemlik kursu açılacağı bildirildi. 

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada 21-22-23 Ekim 2015 tarihleri arasında basketbol aday hakemlik kursu açılacağı bildirildi. Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Sinop’ta açılacak olan Basketbol Aday Hakem Kursları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek. Açılacak kurslarla ilgili aday hakem olma şartları ise şu şekilde belirtildi; “Basketbol müsabakalarında aday hakem olarak görevlendirilecek kişilerin, MHK tarafından yapılacak Aday Hakem Sınavlarında başarılı olmaları gereklidir. 

Ayrıca Federasyon tarafından hakemlik dersi açılmasına onay verilmiş, üniversitelerdeki hakemlik dersini alarak bu dersi başarmış olan ve Aday Hakem olma şartlarına uygun olanlar arasından, MHK tarafından yapılacak hakem sınavlarında başarılı olan adaylar, Aday Hakem olurlar. 
MHK tarafından yapılacak Aday Hakem sınavlarına katılacaklarda aşağıdaki koşullar aranır;
a) T. C. vatandaşı olmak, 
b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak, 
c) 18 yaşından küçük , 30 yaşından büyük olmamak, 
d) Sağlık durumunun hakemlik yapmaya elverişli olduğunu doktor raporu ile belgelemiş olmak, 
e) Yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hüküm giymemiş bulunmak,
 f) Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü veya Federasyon tarafından altı ay veya daha fazla ceza verilmemiş olmak”
Yapılacak sınavlarda başarılı olanlara Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından ‘Aday Hakem’ lisansı verilecek. Aday Hakemlik kurslarına başvurmak isteyenler,  Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ‘ne şahsen dilekçe ile müracaat edecek. Ayrıca başvuracak kişilerin mail adresi ve telefon numaralarını da belirtmesi gerekiyor. 

Editör: Vitrin Haber