Ankara Sinop İli İlçeleri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ASİL-DER) Başkanı Kenan Güllü ve yönetim kurulu üyeleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti.
 
Kendisi de Yeni mahalleli olan ASİL-DER Başkanı Kenan Güllü, ziyaretinde sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütlerine verdiği desteklerden dolayı Başkan Yaşar’a teşekkür etti. STK’ların yönetimler üzerindeki etkinliğinin o ülkeleri daha çağdaş ve demokratik hale getirdiğinin altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bu nedenle STK’lar demokrasinin olmazsa olmaz unsurları olarak toplumsal hayatımızın odak noktasında yer almalıdır. Demokrasimizin ve çağdaş olmanın temelinin bu anlayıştan geçtiğine inanıyorum. Bu nedenle Yenimahalle Belediyesi olarak, halka hizmette birinci basamağın sivil toplum örgütleri olduğunu biliyoruz. Tüm STK’lara eşit mesafede duruyor, temsil ettikleri toplum kesimlerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini birlikte değerlendiriyoruz. Ayrıca hemşeri dernekleri Türkiye’nin birliğine de beraberliğine de, gelenek göreneklerimizin yaşatılmasına da çok büyük katkılar sağlıyor. Doğduğumuz toprakları, geleneklerimizi unutmayacağız ancak doyduğumuz, yaşadığımız topraklara Başkent’imize de hep beraber sahip çıkacağız” dedi.
Dernek Başkanı Güllü de, “Başkanımızı sivil toplumun abisi olarak görüyoruz. Buraya Başkanımızın hayır duasını almak ve tecrübelerinden faydalanmak üzere geldik. Yenimahalle’ye kazandırdıkları ortada. Bizlere desteğini de hiçbir zaman esirgemedi. Kendisine tüm Sinoplular ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Güllü, ziyaretin sonunda Başkan Yaşar’a katkılarından dolayı “Hitit Güneşi” plaketi verdi. 
 
Editör: Vitrin Haber