Merkezi İstanbul'da bulunan Sinop İli Ayancık ilçesi Uzunçam Köyü ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin 3. Olağan Kongresi Cumartesi günü Sefaköy'de büyük bir katılımla yapıldı. 

Şahin Otomotiv'in sponsorluğunda yapılan kongreye çevre derneklerin başkanlarının yanı sıra Uzunçamlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve divanın teşekkülü ile başlayan genel kurulda gündem maddeleri okunarak oylandı, ardından seçimlere geçildi. Tek liste olarak seçime giden derneğin kurucu başkanı Şahin Kurt güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi. 

Tüm hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Kurt, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Olağan kongre ile derneklerinin yenilenme sürecine gireceğini belirten Kurt, "Bizim için kongreler; yenilenme, tazelenme ve daha güçlü bir şekilde yoluna devam etme sürecimizin temel noktasıdır. İnşallah bu kongreler sürecinde tüm hemşerilerimize ve insanlığa katacağımız değeri bir kez daha gündeme getireceğiz ve geleceğe daha iyi bakacağız. Başta köyümüzün  iş adamları olmak üzere tüm Uzunçam sevdalılarını kongremize bekliyoruz. Sizlerle birlikte insanlığa değer katmak, bizler ve tüm Sinoplular için büyük mutluluk olacaktır" dedi. 

Başkan Kurt, dijital platformlarda da hemşerilerine daha çok destek vermeyi planladıklarını da sözlerine ekledi. 

YÖNETİMDE KİMLER VAR?
Şakir Kurt başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Başkan Yırdımcısı Murat Öztürk , Muhasip: Sadık Aslan, Sekreter:  Sinan Yurbaş, Üye: Muhammet Öztürk. Yedekler: İsmail Arslan, Serkan Karataş, Seyfettin Kurt, Müjdat Özünlü, Hasan Öztürk, Denetleme Asil: Selehattin Kurt  (Başkan), Necmettin Can (Başkan Yardımcısı), Fikret Arslan (Üye), Yedek: Yavuz Öztürk, Sadettin Öztürk , Sedat Can

Editör: Vitrin Haber