Geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen genel kurul sonrasında Eğitim-İş Sendikası Sinop Temsilciliği İl Başkanlığı görevine seçilen Celal Tuncay Şahbenderoğlu, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gazetemiz Vitrinhaber’i ziyaret etti.

Burada gazetemiz personeli ile uzun süre sohbet eden Eğitim-İş Sendikası Sinop Temsilciliği İl Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu, sendika faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Eğitim-İş olarak amaçlarının aklı hür vicdanı hür nesillerin yetiştirilebilmesi için gerekli zeminin oluşturulması olduğunu belirten Başkan Şahbenderoğlu, Sendika üyesi eğitimcilerle birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Şahbenderoğlu; “Geçtiğimiz hafta genel kurulumuzu ve şube seçimlerimizi tamamladık. Bu seçimlerin ardından yeni yönetimimizi oluşturduk. İlerleyen süreçte ise Türkiye Genel Merkez seçimlerimiz yapılacak. Bizler Sinop’ta yönetimi oluşturmamız ardından vakit kaybetmeden çalışmalarımıza başladık. Günden güne artan bir üye sayısına sahibiz. Bu nedenle toplantılarımızı daha geniş bir ortamda yapabileceğimiz yeni bir binaya taşındık. Eğitim-İş olarak Atatürkçü, laik ve eğitimi savunan bir çizgide ilerliyoruz. İleriye dönük aydın insanlar yetiştirilmesinde öncülük yapmayı hedefliyoruz. Bizim grubumuzu oluşturan öğretmenler de bu şekilde düşünen insanlar. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi aklı hür vicdanı hür nesilleri yetiştirmek istiyoruz ve Eğitim-İş olarak bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakın bir 19 Mayıs’ı daha geride bıraktık. Cumhuriyetimizin değeri olan bayramlarımızın kutlanmasında sıkıntılar yaşıyoruz. Çeşitli sebeplerle bayramlarımız iptal ediliyor. Biz Eğitim-İş olarak hiçbir sebeple bayramlarımızın iptal edilmesinin taraftarı değiliz. Çünkü Türkiye en zor zamanlarda bile milli kurtuluşunun simgesi olan bayramlarını kutlamayı bilmiştir. Biz resmi bayramlarımızı bir eğlence olarak değerlendirmiyoruz. Bu günler bizim cumhuriyetimizin kuruluşunun ve şehitlerimizin onurunu taşıyan günlerdir. Bunların yanı sıra bu destansı günlerin gelecek nesillere aktarılması ve hatırlatılması noktasında büyük önem taşıdığı kanısındayız. Bu sebeple bayramlarımız hiçbir sebeple iptal edilmemelidir diyoruz. Bu vesile ile tüm gençlerimizin de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren gazetemiz çalışanları da Eğitim-İş Sendikası Sinop Temsilciliği İl Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu ve yönetimi kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. 
 
Editör: Vitrin Haber