Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz ve Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu pandemi sürecinde yapılan çalışma ve önlemleri ele almak üzere bir araya geldi. 

Sinop Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, ülke genelinde olduğu gibi Sinop'ta artan Covid-19 salgınına vurgu yaparak, sevdiklerimizin ve tüm vatandaşların sağlığı için özellikle alışverişlerde pandemi kurallarına en üst seviyede riayet edilmesi gerektiğini söyledi. 

ESNAFA YARDIMCI OLALIM
Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve kişisel temizliğe dikkat edilmesinin önemine değinen Başkan Öz, bu süreçte hem esnafın, hem de vatandaşın üzerine görevler düştüğünü, maskesiz ve maskeyi uygun şekilde kullanmayan müşterilerin uyarılması gerektiğini kaydetti. 
Çalışan ve müşteri dahil 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde müşterinin içeriye alınması gerektiğini dile getiren Başkan Gürsel Öz, bu konuda vatandaşların da anlayışlı olmaları ve esnafa yardımcı olmalarını istedi. 

SOSYAL MESAFE VE MASKEYE DİKKAT
Vatandaşların kendi aralarında otokontrol sağlayarak, kurallara uymayanları uyarmaları ricasında bulunan Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu ise, "Müşterilerimiz sosyal mesafe kurallarına yani en az 1 metre, 3-4 adım uymalı, sıra beklenmesi gereken her noktada mesafe yer işaretlerini takip etmeliler. Müşterilerimiz iş yerine tek başlarına girmeli, eşlik eden diğer kişiler dışarıda kalmalı, iş yerine misafir alınmamalı. Ayrıca müşterilerimiz temassız ödeme yöntemini talep etmeli" dedi. 

Özellikle gıda satıcılarından açık ürünlerin paketlenerek satılması isteyen Başkan Gündoğdu, müşterilerin bu ürünlere dokunmasının engellenmesi, mümkünse raflardaki ürünlerin çalışan personel tarafından müşteriye verilmesinin sağlanması gerektiğini vurguladı. 

Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu ayrıca, maskesiz ve maskeyi uygun şekilde kullanmayan müşterilerin içeri alınmaması gerektiğini hatırlattı.

 

Editör: Vitrin Haber