Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, ilçede ihtiyaç duyulan yatırımlarım sağlanması amacıyla Ankara’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. 

İlçede ihtiyaç duyulan eksikliklerin giderilmesi adına çeşitli kurum ziyaretleri gerçekleştiren Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, ilçenin daha modern bir ilçe olabilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. Kılıçaslan; “İlçemizde eksikliğini hissettiğimiz alanlarda destek alabilmek amacıyla Ankara’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik. Bunlardan bir tanesi ilçemizde uzun yıllardır sorun haline gelen ve birçok vatandaşın mağdur olmasına neden olan İmar sorunu. Bu sorunun çözümü için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda Mekansal Planlama Daire Başkanlığında, Jeoloji Yüksek Mühendisi Murat Karaçam, Jeoloji Yüksek Mühendisi CBS Uzmanı Engin Olgun, Şehir Plancısı ve Planlama Müdürü Şükrü Aksoy, İller Bankası Genel Müdürlüğü Mekansal Planlama Dairesi Başkanlığı Harita Müdürlüğü, Sayısal harita ve Tersimat Grup Sorumlusu Uzman Ahmet Fatih Coşar ’ı ile görüşmelerimiz oldu.  Harita, İmar Planı, Joelojik, ve Jeo-teknik Etüt Çalışmaları ve Kent Bilgi Sistemleri ön çalışmasının yapılması ile ilgili istişarelerde bulunduk. İlçemizin çarpık bir yapılaşmadan ziyade, halkımızın hoşnut olacağı, caddesinden sokağına adil bir yapılaşmanın olacağı bir İmar Planını çağın gereklerine de ayak uydurarak halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.
 
Yine ziyaretler kapsamında ilçeye sentetik çim saha yapılması adına Gençlik ve Spor Bakanlığına giden Başkan Kılıçaslan “Sporla uğraşın çünkü spor, insanı kötü alışkanlıklardan korur” anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi. Kılıçaslan; “Ankara ziyaretlerimiz kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığında Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit Cartier ve Tesisler Daire Başkanı Salih Kablan ile istişarelerde bulunduk. İlçemiz Sentetik Çim Sahamıza 500 kişilik kapalı tribün ve soyunma odası yapımı için söz aldık. Sahanın ışıklandırılması içinde görüşmelerimiz devam ediyor. İlçemizi önce bölgemizde daha sonra ülkemizde örnek bir ilçe konuma getirmek için sosyal, kültürel ve spor alanlarında büyük hedefler belirlemeliyiz. Gelişmek ve büyümek için önceliklerimiz arasında sportif tesisleşmeyi kurup kalıcı başarılar için zemin oluşturmak, gençlerimizin kaliteli ve sağlıklı alanlarda spor yapmalarını sağlamaktır” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber