DİSK'e bağlı Emekli-Sen Sinop Şube Başkanı Durmuş Kandemir; sendikanın 2. kuruluş yıl dönümü nedeniyle sendika binasında basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda konuşan ve Türkiye emeklilerinin temsilcisi, 13 milyon emeklinin sesi olduklarını belirten Durmuş Kandemir, "25 Şubat 2021 itibariyle sendikamız resmi olarak kuruluşunun ikinci yılını kutluyor. Resmi olarak diyoruz çünkü 1995 yılından itibaren verdiğimiz mücadelenin önemli bir kısmı emeklilerin sendikal hakları olduğuna ve sendikal özgürlüklerinin tanınması gerektiğine dair ilgili makamlarla mücadele halinde geçti ve geçiyor. Sendikal haklar ülkelerin ve devletlerin keyfiyetine ve işçilerine bir lütuf gibi gösterilmesine engel olunmak amacıyla uluslararası anlaşmalar tarafından güvence altına alınmış ve Türkiye’de bu anlaşmaları imzalayarak taraf olmuştur. Ancak, söz konusu olan 13 milyon emeklinin örgütlenmesi olduğunda sayısız kez bu hakkımız yok sayılmış ve sendikamız kapatılmıştır. Biz ise bu hukuksuz muameleye rağmen her defasında daha güçlü ve daha örgütlü bir şekilde yeniden kurulduk" dedi. 

EMEKLİLER YALNIZ BIRAKILDI
Açıklamasında, "Emekli-Sen varsa emekliler toplumun ve çalışma yaşamının dışına itilemez ve yalnızlığa mahkum edilemez" diyen Durmuş Kandemir, emeklilerin özellikle pandemi sürecinde yalnız bırakıldığını ileri sürdü. 
Kandemir, "Emekliler pandemi sürecinin hemen başında evlerine hapsedilmiş ve toplumsal izolasyona maruz bırakılarak adeta kendi kaderlerine terk edilmişlerdir. Bu konuda yaptıkları her itiraz göz ardı edilmiş ve herhangi bir ücret güvencesinden ve toplumsal güvenceden yoksun bir şekilde bir yandan ülkemizin içinde bulunduğu toplumsal ve ekonomik sorunlar karşısında bir yandan da salgın hastalık karşısında yalnız bırakılmıştır. Emeklilerin örgütlü ve hak arayan, aktif siyasal yaşama katılımının sağlandığı bir ülkede tüm bunlar söz konusu olamazdı. Bu yüzden biz defalarca kapatıldık; mücadelemizin haklılığından güç alarak defalarca yeniden kurulduk. Emekli-Sen varsa emekliler toplumun ve çalışma yaşamının dışına itilemez ve yalnızlığa mahkum edilemez" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber