Toplantıya Belediye Başkanı Baki Ergül, Belediye Başkan Yardımcıları Rahmi Balfidan, Bülent Oktay, Nurettin Karaduman, Sinop Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsmet Damaroğlu, Zabıta Müdürü Serdar Çolak katıldı.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül son zamanlarda kamuoyunda, basında çıkan ve vatandaşlar tarafından doğru olmayan bazı konuların sık sık gündeme getirilerek aslı olmayan konuşmaların olması üzerine kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmek için bir basın toplantısı düzenleme gereği duyduğunu belirtti.

DOLMUŞ ZAMLARI
Son günlerde dolmuşlara yapılan zamlara da değinen Ergül; dolmuş fiyatları Belediye olarak biz tespit etmiyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne petroldeki artıştan dolayı kooperatif müracaatta bulunarak bu şartlarda yolcuları taşıdığımızda biz zarar ediyoruz. Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi dolmuşçuların talebi doğrultusunda bir fiyat belirtiyor. Belirtilen fiyatlarda normal ve öğrenci olarak fiyatlar belirtilmiş.  Normal fiyatlar 2.50 ile 3.00 TL arasında. Esnaf Sanatkarla Kooperatifinin belirlediği bu fiyatları bizde belediye meclisimize getiriyoruz. Petroldeki artıştan dolayı bizde normal birey olarak bize gelen fiyatları aynen kabul ettik. Ancak burası yeni yeni öğrenci kenti olmaya başlayan bir kentimiz. Öğrencileri ekonomik olarak okutmak Sinop gibi bir yerde bile kolay değil. Öğrenciler olarak fiyatı geçen senenin aynısı olarak belirledik. Bu öğrencilerimizin öğrenimlerine ekonomik şekilde devam etmesi için.

DOĞALGAZ YÜZDE 80 TAMAM

Yaklaşık 2 senedir Sinop’ta doğalgaz çalışmaları olduğunu ve çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Ergül; 13-14 sene devam eden iller var. 2 senede biz yüzde 80’e yakın kısmını bitirdik. Az bir bölüm kaldı. Doğalgaz çalışması olarak Aşiyan bloklarından diğer kısma doğru az bir bölüm kaldı. Bildiğiniz gibi her şey ekonomi. İlgili firmanın ekonomisi yada programını ona göre yaptığı için kendisi bu senenin sonuna kadar Aşiyan Bloklarının sonuna kadar olan yeri yapma taahhüdünde bulundu ve sözünü yerine getirdi.

3 AYDA YAPILAN ASFALTIN MALİYETİ 10 MİLYON TL
Sinop Belediyesi olarak doğalgaz çalışmalarının tahribatlarını gidermek için 24 saat asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Asfaltın başındaki arkadaşımız Belediye Başkan Yardımcımız Bülent beydi. Kendilerine ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Çok büyük bir özveri ile Sinop’u yaz döneminde toz, toprak, çukur içinde bırakmadık. Asfaltlama çalışmalarını yaparken doğalgaz firması ile şöyle bir görüş birliğine vardık. Doğalgaz firmasının o caddede işi bitince bizde o caddenin asfaltlamasını yapıyoruz. Sonra firma biz burada bir bağlantıyı unutmuşuz orada bir bağlantı yapmamız gerekiyor diyor. Ben buraya para harcıyorum öyle kolay mı? 2 ayda 10 milyon TL asfalt yapmak için para harcamışız. Bizde yapamazsınız dedik. Şimdi de belediye müsaade etmiyor diyorlar. Düzensiz çalışmadan dolayı müsaade etmiyorum. Biz o kadar emek vermişiz. Daha o asfaltın keyfini sürmeden hemen burayı da kazalım. Ben size söyledim. Burada eksik var mı asfaltlayalım mı? Şimdide bağlantı eksikliği var. Onları biraz daha düzene sokmak için nerde eksiğiniz varsa bize getirin bakalım. Birlikte koordineli bir şekilde bunu yapalım. Belediyeyi suçlamak kolay. Belediye özellikle Belediye Başkanı müsaade etmediği için doğalgaz çalışması yapamıyoruz, nedeni bahsettiğim şekilde. Sinop’u korumak için, yaptığımız emeğin ziyan olmaması için bu şekilde olması gerekiyor. Ortak paydamız Sinop, bundan Sinop zarar görüyor. Bunun için böyle bir talimat verdim, sırf Sinop’u korumak kollamak için. Bu işlerin koordineli olması gerekiyor. Bize asfalt plenti verdiler. Siz asfalt plentini kurarsanız bizde doğalgazın tahrip ettiği yerlerin asfaltını yaparız dedik. Asfalt plentinin en iyisi 2 milyon TL, 3 ayda yaptığımız asfaltın maliyeti 10 milyon TL. Biz kendi yaptığımız işi daha düzgün ve daha güzel yapıyoruz. O firma ile yaptığımız sözleşme gereği şöyle bir madde var. Doğalgaz her binaya bir musluk olduğu için kaldırımlar karo taşları tahrip oluyor. Yapılan anlaşma gereği karo taşlarının parasını verecekler, işçiliğini biz yapacağız” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber