Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Camiikebir Mahallesi Muhtarı Şahin Özkara, Kaleyazısı Mahallesi Muhtarı Ruhan Erol, Meydankapı Mahallesi Muhtarı Hasan Koyuncu ve Sakarya caddesi üzerinde faaliyet gösteren esnaflar ile bir araya gelerek Sakarya Caddesi Yayalaştırma Projesi hakkında bilgiler verdi.

Başkan Ergül toplantıya katılan muhtarlara ve esnaflara proje detaylarını anlatarak kendileri ile görüş alışverişinde bulundu. Yapılacak olan yeni düzenleme ile hem esnafın hem de vatandaşların daha rahat bir ortamda yaşayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül, bölgenin bir cazibe merkezi halini alacağını belirtti.

Ergül; “Sinop'un ana damarı olan ve bizim için oldukça önem arz eden Sakarya caddesi için bir yayalaştırma projesi hazırladık. Bu proje içerisinde Sakarya Caddesi üzerinde yer alan binalarımız yeni cephe giydirmeleri ile düzenlenecek. Yine esnaflarımıza ait dükkanların tabela sistemleri tek tip olacak ve modern bir hal alacak. Sakarya caddemizin yer döşemeleri yeni yüzü ile hizmete sunulacak. Cadde üzerinde alışveriş yapan vatandaşlarımız için oturma alanları ve yeşil alanlar oluşturulacak. Şehir içi taşımacılık yapan dolmuş ve otobüsler için 3 adet 100 metre aralıklarla cepler yapılacak. Hareketli dubalar ile kaldırımlar ve tek şeritli araç yolu birbirinden ayrılacak.

Sakarya caddesi yayalaştırma projemiz hayata geçtiğinde sadece tek araçlık geçiş yolu olacak. Işıklandırmalardan, yer döşemelerine, oturma alanlarından yaşam alanlarına kadar oldukça modern bir yapıya kavuşacak olan Sakarya caddesi artık hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız için bir cazibe merkezi haline gelecek'' dedi.

Başkan Ergül ayrıca proje konusunda vatandaşların da bilgilendirileceğini ve bu tür toplantıların devam edeceğini belirtti.


İŞTE DETAYLAR
Başkan Ergül şunları söyledi; Sinop’un ana damarı olan ve bizim için oldukça önem arz eden Sakarya Caddesi için bir yayalaştırma projesi hazırladık.

Bu proje içerisinde Sakarya Caddesi üzerinde yer alan binalarımız yeni cephe giydirmeleri ile düzenlenecek.Yine esnaflarımıza ait dükkanların tabela sistemleri tek tip olacak ve modern bir hal alacak.Sakarya caddemizin yer döşemeleri yeni yüzü ile hizmete sunulacak. Cadde üzerinde alışveriş yapan vatandaşlarımız için oturma alanları ve yeşil alanlar oluşturulacak.Şehir içi taşımacılık yapan dolmuş ve otobüsler için 3 adet 100 metre aralıklarla cepler yapılacak.Hareketli dubalar ile kaldırımlar ve tek şeritli araç yolu birbirinden ayrılacak.

Sakarya Caddesi yayalaştırma projemiz hayata geçtiğinde sadece tek araçlık geçiş yolu olacak.Işıklandırmalardan,yer döşemelerine,oturma alanlarından yaşam alanlarına kadar oldukça modern bir yapıya kavuşacak olan Sakarya caddesi artık hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız için bir cazibe merkezi haline gelecek"
Editör: Vitrin Haber