Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "Türk Mutfağı Haftası"nda Sinop'ta lezzet ustaları bir araya geldi. Etkinlikler kapsamında Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öncülüğünde yemek yarışması düzenlendi. Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinlikte 24 katılımcının 4 farklı dalda yaptığı yemeklere jüri puan verdi. Yarışmacılar dereceye girebilmek için ter döktü. 

SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, yarışmaya katılan federasyon üyesi Gastronomi Derneği üyelerinin Sinop Mutfağında da 1'incilik, 2'incilik ve 3'üncülüğü aldıklarını belirterek kendilerini tebrik etti. Hasan Dalkıran, "Dernekçilik faaliyetleri için İstanbul'da tüm hemşerilerimizle birlikte yoğun bir mücadele içerisindeyiz. Gastronomi derneğimiz, Sinop Valiliği ve İl Kültür Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu 'Türk Mutfağı' programının yarışması vardı. Bu program dolayısı ile Sinop'tayız. Ve akabinde Gastronomi Derneğimizin üyeleri ve yönetimleri ile birlikte yarışmaya girdiler. Tabi bu yarışmada da başta Muzaffer Elik bey ve yönetimini özellikle tebrik ediyorum. 
Çünkü bugünkü bu yarışmada Sinop'un lezzetli ve bilmediğimiz ürünleri de ortaya çıkmış oldu.

Derneğimizin içerisinde çok kıymetli, bilmediğimiz değerler varmış. Yani bu lezzetleri ortaya çıkartan çok kıymetli hemşehrilerimizin ellerinden değişik lezzetler tatmış olduk. Ve derneğimizin içerisinden bu yarışmaya giren arkadaşlarımız da Türk mutfağında 1'inciliği ve 3'üncülüğü aldılar. 

Aynı zamanda da Sinop Mutfağında da 1'incilik, 2'incilik ve 3'üncülüğü aldılar. Özellikle mantı, her zaman Sinop mantısı artık her yerde olduğu gibi Türkiye olarak söylemiyorum dünya çapında artık Sinop mantısı baya ciddi anlamda lezzetiyle ünlendi.

Nokulumuz, tirit aynı zamanda un çorbamızda ödüller arasında oluştu. Bu ödülleri alan emekçi arkadaşlarımızı tekrar kutluyorum, tebrik ediyorum. Değerlerimize inşallah bizler sahip çıkarak artık bundan sonraki süreçte de gastronomi derneğimizin adı altında tüm ülkemizin içerisinde yapılan Sinop'u tanıtmak adına ürünlerimizi ve lezzetlerimizi Türkiye'nin değişik yerlerinde yapılan programlarda da bundan sonraki süreçte gastronomi dernek başkanımız Muzaffer Elik bey ve yönetimi aynı şekilde devam edeceklerdir. Ben herkesi tebrik ediyor ve kutluyorum" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber