Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Sinop 15 Eylül gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Sinoplu gazeteciler ile bir araya geldi. Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel ve cemiyet üyesi gazeteciler tarafından cemiyet binası girişinde karşılanan Belediye Başkanı Barış Ayhan, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Gerçekleştirilen ziyarette gazetecilere Sinop’ta yürütülen proje ve yatırımlarda gelinen son durum hakkında bilgiler de veren Belediye Başkanı Barış Ayhan, kent meydanı projesinde çevre yoluna kadar Sinop için büyük önem taşıyan proje hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

SİNOP EN KISA SÜREDE KENT MEYDANI PROJESİ İLE TANIŞACAK
Sinop’ta hayata geçirilmesi planlanan meydan projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop’un geleceğini ilgilendiren bu önemli proje hayata geçirilmeden önce Sinopluların bu proje hakkında bilgilendirilmelerinin sağlanmasını amaçladıklarını söyledi. Ayhan; “Meydan projesi ile ilgili yakın bir zamanda Ankara’ya gideceğiz. Proje ile ilgili şuan için bir sıkıntı görülmüyor. Benim bu proje ile ilgili bir lansman yapılması talebim oldu. Çevresine ve kentine çok sahip çıkan bir halkımız var. Bu sebeple önümüzdeki 50 yılı 100 yılı ilgilendirecek bir projeden haberdar olmak, kazma vurulmadan ne yapılacağını görmek ve en azından fikrinin alınmasını istiyor. Bu konuda da girişimlerimiz olacak. Sinop en kısa sürede kent meydanı projesi ile tanışmış olacak. Umarın Sinop’un turizmine de katkı sağlayacak bir proje olacak. Tabi bu proje hayata geçirilirken de hiçbir Sinoplu vatandaşımızın özellikle esnaflarımızın hiçbir mağduriyet yaşamadan projenin yürütülmesinin takipçisi olacağımızın da bilinmesini istiyoruz” dedi.

ÇEVRE YOLU İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Sinop trafiğini rahatlatacak olan çevre yolu projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Barış Ayhan, amaçlarının Sinop için en iyisine karar vermek olduğunu söyledi. Ayhan; “Çevre yolu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli olarak çalışmalarımız devam ediyor. Yolun kale surlarının içinden ya da dışından geçmesi gibi birkaç alternatif var. Güzergah koşunda henüz netleşen bir durum yok. Önümüzdeki günlerde bakanlıkta bunlarla ilgili ziyaretlerimiz olacak. Umuyorum güzergah netleştikten sonra Sinop için en iyisine ortak karar vereceğiz ve Sinop’u çevre yoluna kavuşturmuş olacağız” diye konuştu.

DOĞALGAZ FİRMASININ YAPTIĞI TAHRİBATLARI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ
Sinop’ta bazı bölgelerde devam eden doğalgaz çalışmaları nedeniyle yollarda büyük hasarlar meydana geldiğini belirten belediye Başkanı Barış Ayhan, bu anlamda doğalgaz firmasının yaptığı tahribatları gidermeye çalıştıklarını ifade etti. Ayhan; “Doğalgaz çalışmaları ile ilgili olarak çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Maalesef doğalgaz firması biraz hoyratça çalışıyor. Bizi de çok zor durumda bırakıyor. Ama onları da uyardık. Onlar da bundan sonra daha titiz ve duyarlı olacaklar. Biz belediye olarak mümkün olduğunca doğalgaz firmasının yaptığı tahribatları gidermeye çalışıyoruz. Bir yandan susuzlukla boğuşurken bir yandan da havaların iyi gitmesi doğalgaz firmasının yollarda meydana getirdiği bozulmaları onarmada bizlere biraz daha zaman verdi. Özellikle Korucuk, Ordu Köyü ve Osmaniye’de ciddi sıkıntılar vardı. Biz bu sorunları çözdük. Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde o bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızı çamur derdinden kurtardık. Biz temizlik ve asfalt konusunda çok hassasız. Vatandaşımızın ayağına çamur değmesin istiyoruz. Özellikle bu dört yeni mahallemizde çok ciddi çalışmalarımız devam ediyor” dedi. 

SUYU HER ZAMANKİNDEN EKONOMİK VE TASARRUFLU KULLANMALIYIZ
Yağışların az olması nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de içme suyu sağlayan Erfelek barajında doluluk oranının yüzde 30’lara düştüğünü hatırlatan Belediye Başkanı Barış Ayhan, vatandaşlara suyu her zamankinden ekonomik ve tasarruflu kullanmaları çağrısında bulundu. Ayhan; “Sinop’a su sağlayan Erfelek barajında yüzde 30 doluluk kapasitesindeyiz. Normalde 30 milyon metreküp su kapasitesi olan barajımızın haznesi şu anda yüzde 30 kapasite ile dolu. Bu da tarımsal sulamada kullanılmadığı taktirde Sinop’un 200 günlük ihtiyacını karşılayacak suyumuz var. Bu oran Türkiye ortalamasının üzerinde. Çok endişe edilecek bir şey yok. Yalnız vatandaşlarımızdan ricamız, suyu her zamankinden ekonomik ve tasarruflu kullanmaları” diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZDAN ÇEVREYE DUYARLI OLMALARINI İSTİYORUZ
Sinop’ta bazı bölgelerde temizlik konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı barış Ayhan, vatandaşlardan çevreye duyarlı olmaları konusunda hassasiyet beklediklerini ifade etti. Ayhan; “Sinop’ta bazı bölgelerimizde temizlik konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle ada mahallesi özlem kooperatifinin üzerinde yer alan koruda bu sorunu yaşamaktayız. Biz ekiplerimizle birlikte gece gündüz Sinop’u Türkiye’nin en temiz kenti yapmak için mücadele ediyoruz. Bir kenti temizlemenin en kolay yolu o kenti kirletmemektir. Evet bu kenti temizlemek vatandaşlarımızın değil bizim görevimiz ama vatandaşlarımızın da kirletmemek gibi bir sorumlulukları var. Vatandaşlarımızdan ricamız, çöp çıkartma saatlerine özellikle dikkat etsinler. Çöp konteynerlerinin yanına çöp bırakmama konusunda hassas olsunlar. Özellikle piknik alanlarında yanlarında getirdikleri besin maddelerinin ambalajlarını tekrar arabaları ile en yakındaki çöp konteynerine kadar taşısınlar. Vatandaşlarımızdan çevreye duyarlı olmalarından başka hiçbir şey istemiyoruz. Geri kalanını ekiplerimizle birlikte biz halledeceğiz” dedi. 

Editör: Vitrin Haber