SONAR Araştırma Şirketi büyükşehir olmayan belediye başkanları ve İstanbul dışındaki ilçelerde korona döneminde başarılı olan belediye başkanları anketini yayımladı. 
Genel olarak düşündüğünüzde korona döneminde ilinizin belediye başkanı sizce başarılı mıdır, başarısız mıdır ? sorusuna verilen cevapların sonuçlarında Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, yüzde 56,8 oy oranıyla 7. sırada yer aldı. 
Ankette belediyelerin özellikle ‘’Koronavirüs’’ dönemindeki hizmetlerini kapsayan başarı oranları yer almakla beraber, alınan yanıtların, vatandaşların Koronavirüs dönemi hizmetleriyle ilgili görüşlerinin yanı sıra, kendi belediye başkanlarıyla ilgili genel imajlarını da içerdiği gözlendi.
Çalışmalarda, Büyükşehir olmayan illerin Belediye Başkanları kendi seçmenleri nezdinde sorgulandı. Ayrıca İstanbul hariç diğer Büyükşehirlerin ilçe Belediye Başkanları da yine kendi seçmenleri nezdinde sorgulandı.
Aldığı oran ile ilk 15`e ve 10`a giren Belediye Başkanları saptanarak sıralamalar oluşturuldu.
ARAŞTIRMANIN YAPISI
Araştırma; Temmuz ve Ağustos aylarında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak 51 ilde ve İstanbul dışında kalan Büyükşehirlerin 137 ilçesinde gerçekleştirildi.
Anketler, büyükşehir olmayan illerde ve Büyükşehirlerin ilçelerinde, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişiler ile gerçekleştirildi. İl ve ilçelerde farklı yerleşim coğrafyası kotaları uygulandı. Yaş ve cinsiyet kotaları da yine TÜİK’in önceden saptadığı veriler baz alınarak uygulandı.
Araştırmanın iller bazında hata payı %95 güvenlik sınırı içinde 2.9% ve ilçeler bazında 2.7% olduğu bildirildi.

Editör: Vitrin Haber