Sağlık-Sen Sinop Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu Necmettin Erbakan Uygulama Otelinde büyük bir katılımla gerçekleşti. Açılış ve divanın teşekkülü ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 

Divan başkanlığını Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz'ün yaptığı genel kurulda açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Konuşmasına pandemi sürecinde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarını minnettarlığını ifade eden Ramazan Açıkgöz: "Şuan dünyada ve ülkemizde etkisini sürdürmekte olan Covid-19 salgını ile mücadelede en ön cephede yer alan, kahraman sağlık çalışanlarımıza göstermiş oldukları yoğun mücadeleden dolayı kendilerine şahsım ve sendikam adına teşekkür ediyorum. Bu vesile ile sağlık şehitlerimiz başta olmak üzere tüm hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve tedavisi süren kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum" dedi. 
Sendika çalışmaları hakkında bilgi veren Ramazan Açıkgöz sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu süreçte çalışanlarımızın sağlığını korumak ve çalışma şartlarını daha güvenli hale getirmek için yönetim kurulu üyelerimiz ve iş yeri temsilcilerimizle birlikte var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu süreçte sahada görev yapan çalışanlarımızla sürekli iletişim halinde olarak onların moral ve motivasyonlarını en üst düzeyde tutmak için çaba sarf ettik. 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettikleri gibi 'Sağlık çalışanlarımız bizim umudumuzdur'. Bizlerde Sinop Sağlık Sen ailesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadelerini benimseyerek bütün sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunmaktayız".

DAHA FAZLA GEÇ KALINMAMALI
Sağlık çalışanlarının haklarının verilmesinin önemine değinen Açıkgöz: "Bugüne kadar sahada hep sağlık emekçilerinin yanında yer aldık. Bundan sonra da yer almaya devam edeceğiz. Sahanın sorunlarını ve bu sorunların çözümsüz olmadığını biliyoruz. Sahanın gerçeklerini bizler kadar hükümet de biliyor. Sağlık çalışanlarının haklarının verilmesi için daha fazla geç kalınmamalıdır" diye konuştu. 

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki konuşmasında Sağlık-Sen olarak, her zaman sahada olduklarını ve bundan dolayı sağlık çalışanlarının sorunlarını çok iyi bildiklerini belirterek, sağlık çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi için bugüne kadar taviz vermeden çalıştıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 yıl boyunca sağlık emekçilerinin büyük özveriyle çalıştıklarını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise, “Bir ülke için sağlık çalışanlarının ne kadar önemli olduğunu artık herkes çok iyi kavradı. Fedakârca çalışan sağlık emekçileri canlarından vazgeçerek bu ülkenin geleceği için çalıştı. Artık onların hakkını ödeme vakti geldi” şeklinde konuştu.

SİNOP SAĞLIK SEN'DE YENİ YÖNETİM
Yapılan protokol konuşmaları ardından faaliyet, denetim ve mali raporlar okunarak oylandı. Seçimlere tek liste olarak giren mevcut başkan Ramazan Açıkgöz güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi. Açıkgöz başkanlığında oluşan yeni yönetimde ise şu isimler yer aldı: Şube Başkanvekili Barbaros Mehmet Şengün, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Ekiz, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Dodurgalı, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Semral Dinçel, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Recep Demirel, Eğitim ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yavuz Çalışkan. 

Genel kurula: Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve kurum yöneticileri ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. Genel kurul sonrası tüm katılımcılara yemek ikramı yapılırken, Sinop'a genel kurul için gelen misafirler için tekne turu düzenlendi.

Editör: Vitrin Haber