Tarihi Paşa Tabyalarında düzenlenen iftar programına Sinop Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Karadeniz Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Basın İlan Kurumu Müdürü Enver Yılmaz, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Fatima Özşahin, Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin, gazete muhabirlerimiz ile Sinop merkez ve ilçelerde görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri katıldı.

İftar yemeği öncesinde gazetecileri masalarında tek tek ziyaret eden 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel hayırlı Ramazanlar diledi. Hep birlikte yenilen iftar yemeği sonrasında bir konuşma yapan Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel, bu tür buluşmaların birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyleyerek geceye katılan herkese teşekkür etti. Demirel; “Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu gibi organizasyonlar birlik ve beraberliği pekiştirmede son derece önemli. Önümüzdeki süreçte bu gibi toplantılarımızı, eğitim seminerlerimizi daha sık gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Konuşmamın başında zor bir süreçten geçtiğimizi söylemiştim. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Maalesef Türkiye’de ezilen iki tane kesim var. Bunlardan biri basın biri de yargı. Kimseye yaranmak mümkün değil. bir de yaşadığımız terör olaylarında bazen; “hadi canım sen de” diyeceğimiz insanlarla karşılaştığımız için, akını karasını ayırt edebilmek, hem yargı hem de basın adına çok zor bir süreç. İnşallah hepimiz için hayırlısı olsun. Bugünleri de atlatacağız inşallah” dedi. 

SİNOP, KONFEDERASYON BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
 Konuşmasında, Karadeniz Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen’den, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantılarından bir tanesinin Sinop’ta yapılması sözünü aldığını belirten Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, bu anlamda taleplerini geri çevirmeyen Karadeniz Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı’ya teşekkür etti. Demirel; “Az önce sohbetimizde Karadeniz Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanımız Sayın Erdoğan Erişen’den Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantılarından bir tanesinin Sinop’ta yapılması sözünü aldım. Tabi Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Nuri Kolaylı’nın da bilgisi var. Bu anlamda Sinop’un böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak olması bizlere guru veriyor. Talebimizi geri çevirmeyen çok değerli başkanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İftar organizasyonu çay sohbeti ile sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber