Ada Mahallesinde Sülük Gölü mevkisinde kurulan hayvan barınağının açılış kurdelesini Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, CHP İl Başkanı Mustafa Acun, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülser Diri birlikte kesti. 
 
Törende konuşan Belediye Başkanı Ergül barınakta kalanlara ‘hayvan’ demek yerine ‘can taşıyan,can dostlar’ ifadesini kullandıklarını söyledi. Barınağın Sinop’ta önemli bir açığı kapatacağını dile getiren Ergül, “Barınağın konumundan bende çok memnun değilim fakat bu arazi elimizde en uygun olanıydı barınağımız hayli büyük şuan barınakta 400 köpek 50 kedi bulunuyor. Evde beslenen köpeklerin sokağa atılıyor bu çok acı bir durum. Onlarında yaşamaya hakkı var. Benimde 3 tane Kangal köpeğim var bende onlara bakıyorum. Biz istiyoruz ki gençlerimiz çocuklarımız ebeveynleriyle birlikte gelip köpeklerle vakit geçirsin onları sevsin bu hayvanlar burada kaderine terk edilmiş gibi durmasınlar” dedi. Açılışa vatandaşlar ve çocuklar da büyük ilgi gösterdi.
 
350 bin TL'ye mal olan ve oldukça büyük bir alan üzerine kurulan barınakta aynı anda 500 sokak hayvanı koruma altında tutulabilecek. Hayvanlara burada veteriner hekimler tarafından kısırlaştırma, tedavi, aşılama ve küpe takılma işlemleri yapılacak. 3-5 gün süreyle kontrol altında tutulup, tedavileri tamamlanan hayvanlar tekrar alındıkları bölgede doğal ortama bırakılacaklar. Hasta, yaşlı, güçten düşmüş, sakat ve bakıma muhtaç olan sokak hayvanları barınakta sürekli tutulacak. 
Editör: Vitrin Haber