Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Sosyal Ekonomik Destek Hizmetinin Ekinliğinin Arttırılması (Okul Destek Projesi) kapsamında Bartın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Safranbolu ve Sinop gezisi düzenlendi.

İlk olarak Safranbolu’ya giden çocuklar burada; Safranbolu’nun  tarihi evlerini ve şehir merkezini gezdi. Daha sonra Sinop’a geçen öğrenci grubu buranın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Tarihi Sinop cezaevi ve Sinop Kalesini gezen çocuklara cezaevi hakkında bilgiler verildi. Daha sonra Sinop’un meşhur mantısını yiyen Bartınlı öğrenciler, yemek sonrası tekne turu ile Sinop’u bir de denizden görme imkanı yakaladı.

Ardından meşhur Erfelek ve Tatlıca şelalelerini gezen öğrenciler, daha sonra Sinop Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezinde yaşlıları ziyaret ederek onlarla yemek yediler ve keyifli zaman geçirdiler. Gezi programı, Hamsilos tabiat parkı ve son olarak Sinop şehir merkezi turunun ardından sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber