Geçtiğimiz günlerde SİAD Sinop Şubesi Başkanı Yılmaz Öz ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinin istifası ile Sinop kamuoyunda SİAD Sinop Şubesinin kapatılarak yeni bir dernek kurulacağına dair duyumların gerçeği yansıtmadığını belirten SİAD Genel Sekreteri Barbaros Baltacı, Vitrinhaber’e açıklamalarda bulundu.

SİAD SİNOP ŞUBE YOLUNA DEVAM EDİYOR
SİAD Sinop Şubede bir istifa süreci yaşandığını ve  SİAD Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz’ün  istifa ettiğini belirten Baltacı; “Şuada sürekle ilgili takip ediyoruz. Yalnız şu açıklamayı yapalım, kamuoyunda yanlış bir bilgilendirme var. Öncelikle bunu düzeltmek istiyorum. SİAD Sinop Şubenin sanki kapatılacağı yönünde bir algı oluşmuş, SİAD Sinop Şubemizi 2018 yılında açtığımız andan itibaren çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burayı kapatmayacağız. SİAD Sinop Şube yoluna devam ediyor” dedi. 

SİAD SİNOP ŞUBE BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ
Baltacı, SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk’ün “SİAD Sinop Şube bizim göz bebeğimiz” sözlerini hatırlatarak, SİAD Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz ve istifa eden üyelere bu zamana kadar SİAD Sinop Şubeye verdikleri destek ve emek için teşekkür etti.

Baltacı sözlerini şöyle sürdürdü; “Bundan sonraki süreçte kendilerine başarılar diliyoruz. Ancak SİAD Sinop Şube yoluna devam ediyor. İstifa eden arkadaşlarımızdan 11 arkadaşımız istifasını geri aldı, bunu hemen sizinle paylaşalım. Mevcutta zaten üyelerimizin hepsi değil bir 25 üyemiz devam ediyordu. 55 üyemizden bize ulaşan 30’a yakın istifa vardı. İstifa eden 11 arkadaşımızda istifasını geri alarak SİAD Sinop Şube üyeliğine devam etmek istediklerini belirttiler. 25 arkadaşımız zaten hiç istifa etmemişlerdi. Bu süreçte katılacak yeni arkadaşlarımızla beraber burada yeni bir yönetim kurulu oluşturarak hukuki ve yasal süreçte SİAD Sinop Şube çalışmalarına devam edecek. SİAD Sinop Şubenin kapatılacağı ve yeni bir dernek kurulacağına dair bir bilgilendirme olduğunu gördük. SİAD Genel Başkanımız Turgay Öztürk’ün dediği gibi ‘SİAD Sinop Şube bizim göz bebeğimiz’. SİAD Sinop Şubemizi kapatmayacağız. Çalışmalarımıza öncekinden daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Sinop’taki iş insanlarını SİAD Sinop Şubemize üye olmaya ve burada başarılı çalışmalar yapmaya davet ediyoruz. Tüm Sinoplulara SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk ve yönetim kurulumuzun en içten en kalbi selam, saygı ve muhabbetlerini iletiyorum”.  

 

Editör: Vitrin Haber