Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan "Balkanlardan Sinop'a Kültür Köprüsü Projesi" açılış toplantısı gerçekleştirildi. 

Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, dernek binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, proje hazırlanmadan ve başvuru yapılmadan dernek üyelerinin kendisini ziyaret ettiğinde birlik ve bütünlükten çok etkilendiğini söyledi.

Sinop'un küçük bir il olmasına rağmen bir araya gelebilmiş bir mübadil topluluğun bulunmasının, köylerde toplu yaşama geleneğini yaşatmanın çok güzel bir şey olduğunu vurgulayan Çetinkaya, "Zaman geçtikçe bunlar kaybediliyor, sizler ikinci nesilsiniz. Çocuklarınız üçüncü nesil. Sizler buna sahip çıkmazsanız, çocukların bunları yaşama yaşatma imkanı olmayacak, unutulacak. Bizim ülkemizin en büyük zenginliği kültür zenginliği. Bununla övünüyoruz. En gurur duyduğumuz şey de farklı kültürlerdeki insanların, toplulukların bir arada barış ve huzur içinde yaşayabilmesi" ifadelerini kullandı.

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aral ise Balkan ülkelerinden gerek göç gerek mübadele yoluyla gelenlerin geçmişteki kültür, örf ve adetlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından katılımcılara Balkan yemekleri ikram edildi.

AA

Editör: Vitrin Haber