KUZKA, Çevresel Kıyı Bölgeleri Konferansı Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonu Genel Kurulu’na Katıldı. Genel kurulda Sinop ilini temsilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli’de yer aldı.

12-14 Haziran 2014 tarihleri arasında Edirne’de gerçekleştirilen Çevresel Kıyı Bölgeleri Konferansı – Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonu Genel Kurulu’na, Sinop ilini temsilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli katıldı.

Komisyonun “Karadeniz’de işbirliği” çalışma grubunu yöneten Berkol Alevli, çalışma grubunun öncelikleri ve 2014 – 2015 yılı programı hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.
2014 yılının Eylül ayından itibaren özellikle limanların altyapısının geliştirilmesine yönelik olarak Avrupa Birliği fonlarının aktif olacağını belirten Alevli, ildeki ilgili kurumlar ile görüştükten sonra Sinop Limanı’nın geliştirilmesi için bu fonlara yönelik hazırlıklar yapılmasının planlandığını ifade etti. Berkol Alevli; “Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Hırvatistan, Arnavutluk’tan oluşan Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonun 2012’den itibaren de danışmanlığını yürütmektedir. 

2008 yılından bu yana İlimizin de üyesi bulunduğu, Çevresel Kıyı Bölgeleri Konferansı, denize kıyısı bulunan 28 ülkeden toplam 150 üyeyi bir araya getirmektedir.. Konferansta denize kıyısı olan illerin turizm, denizcilik, işbirliği konularında etkinliğinin arttırılmasına yönelik görüşmeler gerçekleştirilmektedir” dedi.

Editör: Vitrin Haber