Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 10. Uluslararası ve Ulusal Balkan Tarihi Kongresi, ülke genelinde çok sayıda Balkan Türkünü bir araya getirdi. 

Samsun Sera Otelde gerçekleştirilen 10. Uluslararası ve Ulusal Balkan Tarihi Kongresine Kosava Cumhuriyeti Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar, Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri rahmetli Dr. Sadık Ahmet beyin eşi Işık Ahmet Hanımefendi, Bulgaristan’daki Dost partisinin genel sekreteri ve Milletvekili Ahmet Hüseyin bey Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Tarihçi ve Akademisyenlerin yanı sıra Samsun 19 Mayıs Üniversitesindeki Tarihçi profesörler ve akademisyenler katılarak Balkanlarda yaşayan Türklerin bütün baskılara ve zorbalıklar karşı Türk Kimliklerini ve benliklerini koruduklarını anlattılar. Balkanlarda yaşayan Türk soydaşlarına her zaman sahip çıkacaklarını söyleyen katılımcılar Türk Milleti adına tüm baskılara rağmen Türk kimliğini ve benliğini koruyan kardeşlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız dediler.

Sinop’u temsilen Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültürü ve Araştırmaları Derneği Başkanı Kenan Aralve bir grup Akademisyen ile öğrencilerin katıldığı kongre hakkında bilgi veren Başkan Aral kongrenin Balkan Tarihi ve Kültürünün tanıtımı, açısından çok faydalı olduğunu belirtti. Aral; “Bu kongrenin düzenlenmesini sağlayan başta Mübadele Derneği başkanı Sayın Olcay Kınık’a ve yönetim kurulu üyelerine ve katkı sağlayan kamu özel kuruluşlara ve kongreye katılan tüm hemşerilerime teşekkür ederim” dedi. 
Editör: Vitrin Haber