Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak, denizin bereketinden yararlanmak için balıkçıların bakanlıkça belirlenen yasalara ve kurallara mutlaka uyması gerektiğini söyledi. Asak; "Su ürünlerini sadece tutulan, avlanan, satılan ve gelir elde edilen varlık olarak görmüyoruz, uzun vadeli yatırım ve geçim kaynağı olarak görüyoruz. Onun için konulan yasalara ve kurallara mutlaka uymalıyız" dedi.

Asak, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca balıkçılık ve su ürünleri ile ilgili konularda önemli adımlar atıldığını belirtti.
Sürdürülebilir balıkçılık için av mesafesi, yeri, derinliği ve boyutu ile ilgili hükümlerin yanı sıra, mevsimsel olarak düzenlemelerinde yapıldığını anlatan Asak, "Av yasağının 1 Eylül 'de sona ermesiyle Sinop'ta 200 tekne ve bu teknelerde çalışan yaklaşık 960 balıkçı avlanmaya başladı. Elbette ki balık avlanacak ama kaynağı bugün kurutursak, gelecek nesiller avlanacak balık bulamayacak. Onun için kaynaklarımızı kullanırken aynı zamanda doğal stoklarımızı korumamız gerekiyor" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının denizlerde su ürünleri varlığının geliştirilmesi ve korunması amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Asak, "Su ürünlerini sadece tutulan, avlanan, satılan ve gelir elde edilen varlık olarak görmüyoruz, uzun vadeli yatırım ve geçim kaynağı olarak görüyoruz. Onun için konulan yasalara ve kurallara mutlaka uymalıyız. Yeni sezonda inşallah bütün balıkçılarımız bol balıkla kıyıya dönerler. Yaptıkları işin ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bizler her zaman balıkçılarımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.
AA

Editör: Vitrin Haber