Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, yaptığı açıklamada, bölgede sert esen rüzgarın avcılık yapılmasını zorlaştırdığını söyledi. 

Aralıklarla esen rüzgar sebebiyle büyük balıkçı teknelerinin denize açılamadığına dikkati çeken Bayrak, küçük balıkçı teknelerinin ise kıyıya yakın bölgelerde avlandığını belirtti.

Sezonun hem avcılık hem de hava şartları bakımından kötü geçtiğine işaret eden Bayrak, "Maalesef bu sezon böyle geçti. Ne istediğimiz avcılık oldu ne istediğimiz hava koşulları. Zaten balık az miktarda avlanıyor, buna bir de olumsuz hava koşulları eklenince av oranı daha da düşüyor. Son günlerde sert esen rüzgarlarla karşı karşıyayız. Aralıklarla esen bir rüzgar söz konusu. O nedenle büyük balıkçı teknelerimiz denize açılmadı." ifadelerini kullandı. 

TEZGAHLAR BOŞ KALDI
Bayrak, balık azlığının genel anlamda devam ettiğini anlatarak, tezgahlarda Gürcistan'dan gelen hamsi dışında az miktarda mezgit ve istavrit bulunduğunu kaydetti. 
Sezon sonuna kadar avcılığın bu şekilde devam edeceğini öngördüklerini dile getiren Bayrak, "Muhtemelen durumda değişiklik olmayacak. Hamsi olmadı, olacak gibi de gözükmüyor. Dip ağlarıyla avlanan mezgit, istavrit ve barbunya gibi balıklar tezgahlarda olmaya devam eder." dedi.
Editör: Vitrin Haber