Geçtiğimiz aylarda Vali yardımcısı İzzet Ercan başkanlığında, gerçekleştirilen Balıkçılık ve Su Ürünleri Danışma Kurulu toplantısının 1. Gündem maddesi gereği Hamsilos Tabiat Parkı dahilinde imar planı çalışmaları içerisinde yer alan Akliman koyunda bulunan barınma yerinin düzenlenmesi ile ilgili olarak Su Ürünleri Kooperatif ve Birlikleri, Liman Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop İl Şube Müdürü Nurullah Gürkan'ın "Hamsilos Tabiat Parkı Uzun Devreli Gelişme Planının" tanıtımı ile açıldı.
Tanıtımın ardından uygulanması düşünülen "Hamsilos Tabiat Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı" kapsamında Akliman Koyunda bulunan balıkçı barınma yerinin düzenlenmesi hususunda Su Ürünleri Kooperatifleri, Liman Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü temsilcileri öneri ve dileklerini dile getirdi.

 
Editör: Vitrin Haber