Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü', kapsamında Sinop genelinde görev yapan basın mensuplarıyla 'Balık-Ekmek' partisinde bir araya geldi. 

Vali Yasemin Özata Çetinkaya ev sahipliğinde Özel İdare Lokali'nde gerçekleştirilen programa İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Şefaatin Serten, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Burcu Gürsu Çelik, Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin, Vitrinhaber Gazetesi Muhabirleri Ali Fuat Özşahin ve Ali Yılmaz, Sinop ili genelinde çıkan gazetelerin sahipleri ve çalışanları ile ulusal ajans ve  medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Oldukça renkli anlara sahne olan programda Vali Özata Çetinkaya basın mensuplarına balık-ekmek ikramı yaptı. Basın mensuplarıyla ızgara başına geçen Çetinkaya, Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin ile bir süre palamut ızgara yaptı. Ardından gazeteciler, palamut, salata ve helvadan oluşan ikramı açık alanda Sinop manzarası eşliğinde birlikte yedi. 

Yemek ardından lokalde devam eden programda Vali Özata Çetinkaya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Şefaatin Serten, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz medya mensuplarıyla çay sohbetinde bir araya geldi. 

GAZETECİLİĞİN RUHUNA UYGUN BİR PROGRAM
Yaptığı konuşmada tüm çalışan gazetecilerin gününü kutlayan Vali Özata Çetinkaya, özellikle yemek programının da gazeteciliğin ruhuna uygun olması açısından ayak üstü yapıldığını söyledi. Vali Çetinkaya sözlerini şöyle sürdürdü; "İl genelinden çalışan gazeteci arkadaşlarımız bu gün buradaydı. Tabi haber vesilesiyle zaman zaman hep bir arada oluyoruz. Hatta hep böyle ayak üstü koşuşturmadan dolayı yemeğimizi bile ayak üstü yiyoruz. Bu günkü yemeğimizde biraz gazetecileri özel oldu. Siz ayak üstü yemeye alışkın olduğunuz için size özel bir yemek planladık. Biraz da Sinop'a özgün olsun istedik. Öncelikle 'afiyet olsun' diyoruz. Bütün yapılan programlarda bizleri yalnız bırakmadığınız için ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 
YÜREĞİMİZİ BURKAN BİR GÜN
Tabi çok güzel şeylerde yaşadık, ancak gazeteciler camiası olarak bizleri üzen yönleri de var bu gün. İki gazetecimiz bu gün hastanede tedavi görüyor. Gazetecilerimizin en eskilerinden, duayen gazetecilerinden Ali Demirel bey hastanede tedavi görüyor. Onu da bu gün ziyaret edeceğiz. Sizlerin selamlarını onlara ileteceğiz. Birliğinizi beraberliğinizi hiç bozmayın, huzur ve mutluluğu bu şekilde yakalarsınız diye düşünüyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Program bitiminde gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin'de, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ile programa katılan protokol üyelerinin "10 Ocak İdareciler Günü'nü tebrik etti. 
Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak