İstanbul’da yaşayan Sinoplu Mühendis Emine Kuruoğlu’nun hayata geçirdiği “Tematik Atölye Konaklaması ” projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden Sinop’a gelen misafirler, ilk önce tekne ile balık avı gerçekleştiriyor, daha sonra tuttukları balıkları balık atölyesinde pişirip yeme keyfine varıyor.  

Sinop’u, Türkiye ve Dünya’ya, yemek, kültür, doğa ve tarihi ile tanıtmış olmak, hem de gelen misafirlere “anne sıcaklığındaki ve anne tadındaki yemeklerle” bir butik konaklama hizmeti vermek amacıyla hazırlanan proje kapsamında düzenlenen çeşitli doğa etkinlikleri ile Sinop’a gelen katılımcılar, unutamayacakları bir hafta sonu yaşıyor.

Projenin 4.’cü ayağı için Sinop’a gelen katılımcılar, 29 Ekim coşkusunu da burada yaşama fırsatı yakaladı. Evrensel House’de düzenlenen sabah kahvaltısının ardından katılımcılar, ellerindeki Türk bayrakları ile ilk olarak Sinop’ta bir coğrafi gezi yaptılar. Katılımcılara geçen sene ilki gerçekleştirilen, Türkiye’nin en kuzey noktasında bulunduklarına dair, İnce Burun’da Evrensel House mühürlü sertifikaları verildi. 

Aynı gün akşam saatlerinde tekneyle denize açılan katılımcılar, mezgit ve barbunya avına katıldı. Burada ilk olarak geçtiğimiz Ekim ayında hayatını kaybeden Sinop’un tanınmış balıkçılarından amcası Osman Kuruoğlu, anısına denize çiçek atan Emine Kuruoğlu, amcasını andı, Sinop balıkçılığına kattıkları için teşekkür etti.  Hüzünlü seronominin ardından ağlar çekilmeye başlandı. Sezonun nadir güzel havalarından birine denk gelen katılımcılar, bol bol mezgit biraz da barbunya tuttu. Balık ağlarını ve balık ayıklamaktan yorgun düşen katılımcılara, atölyenin balık sofrasında yemek üzere balıklardan tayfa hakkı verildi. 

Programın ilk akşam yemeğinde her zaman olduğu gibi Evrensel House de Sinop Mantısı  afiyetle yendi.

Atölyenin ikinci günü olan Cumartesi gününde ise  Sinop tarihi gezisi yapıldı. Gezinin ardından Evrensel House'da balık softasında salata eşliğinde bir gün önce tutulan, mezgit ve barbunya tavada kızartılarak afiyetle yenildi. Evrensel House mutfağına, Balıkçı hanımı Müjgan Kuruoğlu'nun yumurtalı kızarttığı balık kızartma ve salata hazırlama sürecine, her atölyede olduğu gibi, katılımcılar da dahil oldular. 

Katılıcılar, 4. Sinop Balık Atölyesinde, diğer atölyelerde olduğu gibi sürpriz Sinop Evi ikram ve deneyimlerinden çok mutlu oldular.

Eşsiz bir hafta sonu geçiren katılımcılar, Cumhuriyet bayramını da Atölye de bayraklarla kutladı.

Editör: Vitrin Haber