İstanbul’da yaşayan Sinoplu Mühendis Emine Kuruoğlu’nun hayata geçirdiği “Tematik Atölye Konaklaması” projesi kapsamında il dışından Sinop’a gelen misafirler, bir yandan doğa ile iç içe konaklamanın keyfini yaşarken bir yandan da kendilerinin de dahil olacağı etkinliklerle tatillerine ayrı bir tat katıyor. 

Geçtiğimiz Ekim ayında, projenin ilk atölye çalışması olan “Balık Atölyesi” etkinliğini gerçekleştiren Kuruoğlu, 2. balık atölyesi etkinliğini geçtiğimiz hafta sonu düzenledi. 

Hafta sonu turizmi olarak Sinop dışından gelen misafirlerle gerçekleştirilen Kalkan balığı atölyesinde,  misafirlerle birlikte denizden çekilen kalkan balığı, hep birlikte hazırlandı ve afiyetle yendi.
KOSGEB destekli hayata geçirilen proje ile Sinop turizmine hareket katmayı amaçladıklarını belirten Emine Kuruoğlu, bu kapsamda hayata geçirdikleri proje ile çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Kuruoğlu; “Benim KOSGEB’e sunduğum bir proje var. Bu proje, yemek ve kültür turizmine yönelik tematik atölyelerden oluşuyor. O atölyelerden ilki balık atölyesiydi ve bu palamut atölyesi adı altında gerçekleştirdik. İkinci balık atölyemiz ise kalkan balığı atölyesi oldu. Küçüklüğümde babamlar balık tuttukları mutlu gecelerin ardından sabaha karşı eve geliyorlarsa,  bizim de "katırcı yağlaması" yiyebilmemiz için fırından sıcacık ekmek getirirlerdi. Uyku sersemi kalkıp "katırcı yağlaması" yemek biz çocuklara büyük bir mutluluk verirdi. Babamlar da balığa çıkarlarken yerlermiş. Biz de bu sabah erken saatlerde Kalkan Balığı Atölyemizin ilk aşaması için denize açılırken "Katırcı yağlaması" yiyerek denize çıktık. Fırından kaynar ekmeklerimizi aldık. Yalı Kahvesi'nde ekmeklerin içini yarıp bol tereyağını doldurup afiyetle yedik. Sonra da kalkan avlamak için teknemize bindik, denize açıldık. "Rastgele" dedik.

Kalkan balığını tuttuğumuz anda mutluluğumuz tarif edilmezdi. Akşama Kalkan balığı Atölyemizde kendi tuttuğumuz kalkan balıklarını pişirebilecektik. Bugün teknesinde bizi misafir eden babamların iş ortağı Erdoğan abiye, Naci kaptan ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz.

Kalkan Balığı Atölyemizin tabi ki en güzel kısmı, diğer atölyelerimizde olduğu gibi hep birlikte hazırlanıp, pişirip afiyetle yemekti. Sabahında tuttuğumuz kalkan balıkları, çok taze olduğu ve marifetli ellerde güzelce hazırlandığı için çok lezizdi. Bu keyifli sürece dahil olan tüm misafirlerimize ve Sinop eski balıkçılık fotoğraflarını Atölye bahçemizde sergileyerek bizle paylaşan Zeynel Zeki Özcanoğlu’na çok teşekkür ederim” dedi.
 

Editör: Vitrin Haber