Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gerze Meslek Yüksek Okulunda öğrencilerle bir araya geldi.

Gerze Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda öğrencilere seslenen Bakan İsmet Yılmaz, eğitim sistemi ile ilgili bilgiler verdi. Bakan Yılmaz konuşmasında, "Türkiye’nin eğitimi bugün dünden daha iyi bunu herkes gördü. Sayılar rakamlar da onu gösteriyor. Hiç şüpheniz olmasın, yarın da bugünden daha iyi olacaktır. Ekonominiz kaçıncı sıradaysa dünyada eğitiminiz de o sıradadır. Çünkü eğitimin amacı üretim yapmaktır. 'Çok iyi bir eğitim aldılar ama kendileri fakirler' böyle bir şey olmaz. 'Çok iyi eğitim aldılar ama ülke açlıktan kırılıyor böyle bir şey olmaz. Dünyaya bakın en gelişmiş ülkeler en iyi eğitimi olanlardır. Eğitimin amacı zaten kişinin de çevrenin de refahına katkıda bulunmaktır. Türkiye’nin milli geliri ne kadar? 850 milyar doların biraz üzerinde. Bu milli geliri kim üretiyor? Benim üniversitelerimden, benim meslek yüksek okullarımdan çıkan işçiler üretiyor, Mühendisler üretiyor. Her ne üretiliyorsa bu ülkede, bu ülkenin eğitiminden geçmiş kişilerin katkısıyla üretiliyor. 850 milyar dolar ile biz dünyada şuan da 16. sıradayız" dedi.

Bakan Yılmaz konuşmasının sonrasında Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sorularına yanıt verdi.
Bakan Yılmaz Gerze Meslek Yüksek Okuluna, öğrencilerin eğitim ve seyahat ta kullanmaları amaçlı otobüs bağışlayan eski Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek’e plaket takdim etti.
Plaket takdiminin sonrasında hediye edilen otobüsün önünde kurdele kesimi yapıldı. Kurdele kesiminin ardından Gerze Kültür Merkezine giden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kültür Merkezinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konulu konferans ile Gerzeli vatandaşları yeni sistem hakkında bilgilendirdi.
Gerze Kültür Merkezinde verilen konferans sonrasında karayolu ile Sinop merkeze hareket eden Bakan Yılmaz, saat 22.00 civarında Sinop Havalimanına giderek havayolu ile Sinop’tan ayrıldı.
 
Editör: Vitrin Haber