Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sinop programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 5 adet ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.

Bugün Sinop’ta düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile temeli atılacak 6 adet tesisin yatırım bedeli 83 milyon TL’yi buluyor.

SİNOP’A 83 MİLYON TL’LİK 6 TESİS
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 16.30’da Musa Can Meydanı Erfelek’te düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 5 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.
Sinop’ta 10 aileye gelir getirici tür ve 18 aileye Orköy sertifikası verecek olan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca fıstık çamı, ıhlamur,  Türk fındığı, badem, ceviz ve kızılcık türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

SİNOP, TAŞKIN ZARARLARINDAN KORUNUYOR
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak taşkın koruma tesisleri ile 1 ilçe, 1 mahalle, 3 köy ve 11 bin 130 dekar arazi taşkınlardan korunacak. Ormancılık projeleri ile de Sinop’ta ormanlık alanlar artırılarak, toprak muhafaza sağlanacak. Ayrıca orman köylüleri desteklenecek.

SİNOP’A SON 2 YILDA 154 MİLYON TL’LİK 37 MÜJDE
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 23 Haziran 2016 tarihlerinde Sinop’a verdiği 140 milyon TL’lik 29 müjdeye ilave olarak 14 milyon lira yatırım bedeline sahip 8 müjde daha verecek. Böylece son 2 yılda Sinoplulara toplam 154 milyon TL’lik  37 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, bal ormanı, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi, Hamsilos Tabiat Parkı çevre düzenleme işleri ile 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor. 
 
Editör: Vitrin Haber