Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı Sinop Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı  Bekir Yücel Tanrıkulu’nun açılış konuşması ile başladı.

S.G. 72 Bot Komutanlığı Personeli Teğmen Yunus Can Efe, Sinop Liman Başkanı Kazım Alpay,  Su Ürünleri Kooperatif  Başkanları ve balıkçılarının'da katıldığı “ Su Ürünleri Kanunu, Yönetmeliği ile 1 Eylül 2016-31 Ağustos 2020 tarihleri arasında geçerli olacak olan 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını ve 4/2 Numaralı Amatör Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Su Ürünleri Tebliğleri”ile BAGİS (Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi ve Elektronik Seyir Defteri) cihazının kullanımı ve Tebliği konulu Eğitim ve bilgilendirme  toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda katılımcılara Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Teknik elemanlarından İlyas Demir Bilgili tarafından su ürünleri mevzuatı kapsamında,  Su Ürünleri Kanunu, Yönetmeliği ile 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını ve 4/2 Numaralı Amatör Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Su Ürünleri Tebliğleri ve BAGİS (Balıkcı Gemilerini İzleme Sistemi ve Elektronik Seyir Defteri) cihazının kullanımı ile ilgili eğitim ve bilgilendirme yapıldı. 

Toplantı sonunda Sinop Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı  Bekir Yücel Tanrıkulu da tüm balıkçılarımızın 1 Eylül 2019 tarihinde başlayıp 15 Nisan 2020'de bitecek olan Balıkçılık av sezonunun bereketli, bol kazançlı ve kazasız bir yıl olması temennisinde bulundu.

Editör: Vitrin Haber