Boyabatlı ünlü karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu’nun oğlu Dağlar Umut Ayrancıoğlu Karikatürde Türkiye’nin Gururu Oldu

Sinop-Boyabatlı 14 yaşındaki genç çizer Dağlar Umut Ayrancıoğlu Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan’ın Başkenti Kazan’da düzenlenen “Su Sporları” konulu uluslararası karikatür yarışmasında ödüllendirilen 5 çizerden biri oldu. Aynı yarışmada Dağlar’ın kardeşi Didar Aşkın’ın karikatürü de sergilenmeye değer bulundu.
Kazan’da gerçekleştirilen 16. Uluslararası Dünya Su Sporları Şampiyonası nedeniyle dünya gençleri arasında yapılan karikatür yarışmasında verilen toplam 5 “Başarı Ödülü”Rusya Federasyonu’ndan Ira Tyrykina, Rashat Husainov, Samad Salimov, Fatih Shakirov ve Türkiye’den katılan Dağlar Umut Ayrancıoğlu arasında paylaştırıldı. Sinop-Boyabatlı Dağlar Umut’un ödül kazanması Sinop ve Boyabat için olduğu kadar ülkemiz için de gurur kaynağı oldu. Babası Aşkın Ayrancıoğlu ile 4 yıldır resim ve karikatür çalışmaları yapan genç çizerin ulusal ve uluslararası yarışmalardan pek çok ödülü bulunuyor.
Uluslararası karikatür yarışmasının geçtiğimiz günlerde Kazan’da düzenlenen ödül töreni ve sergi açılışına TC Kazan Başkonsolosluğu katıldı. Konsolosluğun sosyal paylaşım sayfasında: “1996 yılından bu yana her sene “Sabantuy” Karikatürcüler Birliği tarafından düzenlenen karikatür yarışması bu yıl “16. FINA Dünya Su Sporları Şampiyonası” temasıyla düzenlenmiştir. Yarışmada genç karikatüristimiz Dağlar Umut Ayrancıoğlu ödüle layık görülmüştür. Genç sanatçımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz” denildi.
 
Editör: Vitrin Haber