STSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa Vali Dr. Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül, STSO Başkanı Erol Derici ve Sinoplu birçok kadın katıldı. Program Derici'nin yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Sinop Valisi Ahmet Cengiz konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Biz geçen sene bir ilki gerçekleştirdik. Öncü kadınlar adlı bir program gerçekleştirmiştik 8 Martta. Aslında Sinop bu konuda bilinçli bir il. Sosyal ve kültürel yapısıyla diğer illerle kıyaslandığında çok önde olduğunu söyleyebiliriz. Ama yeterli mi dersek çokta yeterli değil biraz daha bayanların ön plana çıkması gerekiyor özellikle ticaret, sanayi, iş Kadınlığı ve siyaset de daha çok ön plana çıkmalı. Bayan eli heryere değsin bunu arzu ediyorum" dedi.

Baki Ergül ise, "Bizde bir takım atasözleri vardır bu atasözlerinden biri  'Elinin hamuruyla erkek işine karışma' bu tip sözleri artık çürütmemiz ve aşmamız lazım. Elinizin hamuruyla hem annelik yapın hem erkek işlerine karışın. Sakın ikinci planda kalmayın. Ben kurtuluşu ve geleceği kadınlarda görüyorum. Türkiye'nin gelişebilmesi ve değişebilmesi için kadınlarımıza her alanda ihtiyacımız var" dedi.

Sinoplu girişimci kadınlarla bir araya gelen Aynur Tartan, gerçekleşen etkinlikte girişimcilik serüveni ve tecrübesini anlatarak kadınların asla korkmadan biraz cesaretle çok büyük işlere imza atabileceklerini belirterek, “ Ev geçindirebilen bir kadın bir işi ve bir ülkeyi çok rahat yönetebilir” dedi.

Tartan’ın söyleşisi, Psikolog Perran Söğütlü'nün “Sağlıklı kadın erkek ilişkileri”ni irdeleyen değerlendirmeleri ile sona erdi. Katılımın hayli büyük ve ilginin yoğun olması gözlerden kaçmadı.





 

 

 

Editör: Vitrin Haber