Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop 10. Bölge Müdürlüğü tarafından Ilgaz’da, "1. Ulusal İnsan-Ayı Çatışması Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda konuşan Oxford Üniversitesi Zooloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Özgün Emre Can, en vahşi canlının insan olduğunu vurguladı. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü Ilgaz Dağı Kar Hidrolojisi Araştırma ve Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen “Küre Dağları Milli Parkı ve Çevresindeki İllerde İnsan-Ayı Çatışması Yönetim Stratejisinin Belirlenmesi Çalıştayı'na Zonguldak, Sinop, Karabük, Bartın ve Kastamonu'nun yanı sıra Türkiye’nin birçok ilinden Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı şube müdürleri katıldı.
Doğa Derneği’nin, Dünya Hayvanları Koruma Derneği (World Society for the Protection of Animals-WSPA) desteğiyle yürüttüğü çalıştay kapsamında Türkiye’de insan-bozayı çatışmasının doğru anlaşılmasını sağlamak ve ilgili kişi, grup ve kurumların kapasitelerinin artırılması ve çatışmanın azaltılması yönünde çalışmaya özendirilmesi hedefleniyor.

İHA



Editör: Vitrin Haber