Belediye Başkanı Barış Ayhan yapımı devam eden "Meydan Projesi" çalışmalarını Vitrinhaber’e değerlendirdi.

Müteahhit firmanın çalışmalarını hızlandırması sonucunda projenin yavaş yavaş şekillendiğini belirten Başkan Ayhan, 5 Temmuz’da bayram arifesine kadar araçların kullanacağı güzergahın, adliye binasına kadar olan kısmının biteceğini dile getirdi. Ayhan, Şehir Kulübünün arkasındaki otopark alanı ile eski Melia Kasım Otelinin arazisindeki peyzaj çalışmalarının ise biraz daha süreceğini kaydetti.

PROJE BİRAN ÖNCE BİTSİNKİ SİNOPLU NEFES ALSIN

Sinop Belediyesi olarak ekipman ve araç desteği ile müteahhit firmaya yardımcı olduklarını hatırlatan Ayhan; “Bazen silindir lazım oluyor bazen de kamyon takviyesi lazım oluyor bizde elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Yeter ki biran önce proje bitsin ki Sinoplu derin bir nefes alsın istiyoruz. ‘Yapılan yerlerdeki kumlar neden temizlenmiyor?’ diye vatandaşlarımız eleştiriyorlar ama kumların yapılan taşların arasındaki derzleri doldurması gerekiyor. Süpürge ile kumlar süpürülerek derzlerin arası doldurulacak daha sonra fazlalık olan kumlar kaldırılacak” dedi.

KURBAN BAYRAMINI PIRIL PIRIL KARŞILAYACAĞIZ

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile birlikte Meydan Projesi ile ilgili alanda incelemelerde bulunduklarını söyleyen Başkan Ayhan; "Meydan Projesinde araçların olduğu yolların güzergahları 5 Temmuz’a kadar bitmiş olacak. Yani bayrama hazırlamış olacağız. Yalnız Şehir Kulübünün arkasındaki otopark alanının taşının döşenmesi ve eski Melia Kasım arazisinin peyzaj çalışmaları biraz daha sürecek. Normalde müteahhidin işi bitirme süresi Kasım ayı ama oradaki peyzajlar bizi çok olumsuz anlamda etkilemez yapım aşaması. Yol güzergahı bizim için çok ciddi sorun. Oradaki toz derzlerinin arasının dolması sorun, oralarda inşallah 5 Temmuzda bitecek. 5 Temmuzdan arife gününe kadar da biz Sinop Belediyesi ekipleri ile birlikte çok ciddi bir temizlik çalışması ile pırıl pırıl bir Sinop olarak kurban bayramını karşılayacağız diye düşünüyorum” diye konuştu.

TUVALET SORUNU KALMAYACAK

Bölgede tuvalet sorunu ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Barış Ayhan eski çekek yerine yapılan çocuk parkı ve etkinlik alanı ile eski Otel Melia Kasım arazisine hazır modüler şekilde konulacak olan tuvaletlerin 10 gün içerisinde geleceğini dile getirdi.

Barış Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü; “Yoğun bir yaya trafiği var bu alanda. Aslında Şehir Kulübünün yan tarafına kale surlarının olduğu tarafa da bir tuvalet koymak icap ediyor. Ama orası sit alanı olduğu için onunla ilgili kurulla yazışmalarımız devam ediyor. Projelerini istediler, projelerimizi hazırladık pazartesi günü kurul onaylarsa bu alanda üç tane bay, bayan ve engelli tuvaletlerimizle Sinopluların ve misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılamış olacağız.

Hep Sinop’tan denize bakıyoruz bu kez denizden Sinop’a bakınca insan biraz üzülüyor. Geçmişte hatalar belki de bazı zaruriyetlerden 80’li yılların başında Bostancılı, Korucuk, 33 evler, 18 evler bu bölgelerde Sinop çok ciddi bir heyelan yaşadı. O heyelan ile birlikte Sinoplular olarak biraz bu tarafa doğru kaçtık. Onun için imar açısından bu tarihi yarımadada çok büyük bir yoğunluk var.

AVRUPA’NIN KONUŞTUĞU TURİZM KENTİ OLACAĞIZ

İmar planını 1 Ağustos’ta askıdan indirerek görüşmeye başlayacağız. Ağustos ayının ilk haftası görüşmeler tamamlandığında en geç 5 Ağustos’ta meclisimiz tamamlandığında inşallah startı vermiş olacağız. Ama ondan sonrasında bizi bekleyen başka planlar var. Bu kenti taşımak için ciddi revizyonlar yapmamız gerekiyor. Havaalanı mania planlarımız çok eski tarihlerde yapılmış, mutlaka yeni bir havaalanı mania planına ihtiyacımız var. Kentin gelişimi açısından önümüzde bir engel. Onunla ilgili çalışmalarımız var. Onları tamamladığımızda artık Sinop’un doğusunda tarihi yarımadada artık daha fazla yapılaşmaya müsaade etmeden kenti batıya taşıyarak bu tarafta da tarihimizi gün yüzüne çıkartarak inşallah Karadeniz’in değil Avrupa’nın konuşulan bir turizm kenti yaratma telaşesi içerisindeyim. Sayın valimizde bu konuda çok istekli arzulu. Çok koordine bir şekilde çalışıyoruz sayın valimizle. Onunda çok emekleri var. Umarım hep beraber Sinopluların desteği ve gücüyle çok güzel bir Sinop, turizm cennetini biran önce hayata geçireceğiz diye ümit ediyorum"

Editör: Vitrin Haber