15  Temmuz 2016 akşamı ülkemizde yapılmak istenilen darbe girişimini engellemeye çalışırken Ankara Beştepe’de helikopterin attığı bomba sonucu yaşamını yitiren TOBB Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Ömer Can Açıkgöz, Ayancık’taki kabri başında anıldı. 

Kabristandaki tören öncesinde şehidimizin ailesini ziyaret eden Vali Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu, 15 Temmuz şehidi Açıkgöz’ün anne ve babası ile bir süre sohbet etti. Burada okunan kuran-ı kerim ve akabinde yapılan duanın ardından kabristandaki törene geçildi. 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan anma töreninde 15 Temmuz Şehidi Ömer Can Açıkgöz’ün özgeçmişi okundu. Ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden törende İl Müftüsü Mustafa Düzgüney tarafından dua edildi. Tören sonunda Vali Erol Karaömeroğlu ve protokol üyeleri şehit Ömer Can Açıkgöz’ün kabrine karanfil bıraktı.

ÖMER CAN AÇIKGÖZ, BİR GÜL BAHÇESİNE GİRERCESİNE KAHRAMANCA ŞEHİT OLMUŞTUR
Kabristanda düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Erol Karaömeroğlu, Sinoplu şehidimiz Ömer Can Açıkgöz’ün Ankara'da adeta bir gül bahçesine girercesine kahramanca şehadet şerbeti içtiğini söyledi. 

Karaömeroğlu; ”Ömer Can Açıkgöz kardeşimiz, vatan ve millet uğuruna şehit olmuştur. Bizler de milletimizi kıyamete kadar ayakta tutacağımıza, ezanımızı susturmayacağımıza ve bayrağımızı indirmeyeceğimize şehitlerimizin manevi huzurunda söz veriyoruz” dedi. 

Editör: Vitrin Haber